Lounais-Häme Humppila

Valiokunta aloitti selvitystyön teknisen lautakunnan luottamuksesta Humppilassa

Humppilan teknisen lautakunnan jatkosta pyritään päättämään marraskuun kunnanvaltuuston kokouksessa.
Maakuntaneuvos, kunnanvaltuuston jäsen Eeva Nurmi toimii teknisen lautakunnan luottamuspulaa selvittävän valiokunnan puheenjohtajana.

Humppilan tekninen lautakunta pyysi elokuussa yksimielisesti eroa luottamuspulaan vedoten. Kunnanvaltuusto asetti syyskuussa keskuudestaan tilapäisen valiokunnan käsittelemään teknisen lautakunnan tilannetta.

Valiokunta kokoontui torstaina ensimmäistä kertaa. Valiokunnan puheenjohtaja Eeva Nurmi (kesk.) kertoo eri puolueiden edustajista koostuvan valiokunnan keskustelleen vakavasti ja hyvässä hengessä.

– Kävimme alustavat keskustelut eri osapuolen kuulemisesta. Asian etenemisessä pitää huomioida erilaiset käytännön tekniset asiat. Pyrimme siihen, että valiokunta toisi esityksensä kunnanvaltuuston käsiteltäväksi marraskuun kokouksessa, Nurmi kertoo.

 

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola (kesk.) ja jäsen Aira Suikki (kok.) jättivät kunnanhallituksen kokouksessa syyskuussa lautakunnan erosta eriävän mielipiteen. Heistä lautakunnan toiminnassa ei ole osoitettu olevan syytä epäluottamuslauseeseen.

Kukaan ei ole missään vaiheessa julkisesti perustellut, mistä luottamuspula on syntynyt. Lautakunnan keskuudessa on jopa eriäviä näkemyksiä siitä, koskeeko luottamuspula koko lautakuntaa vai yksittäistä jäsentä tai jäseniä.

Nurmen mukaan kyse on koko lautakunnan erottamisesta. Hänen mukaansa uusi lautakunta voidaan valita jo samassa kokouksessa, jos päädytään erottamaan nykyinen lautakunta.

– Valiokunta ei selvitä uuden lautakunnan valintaa vaan varsinaista kysymystä eli sitä, voimmeko suositella nykyisen lautakunnan erottamista. Mahdolliseen uuteen lautakuntaan ryhmät voivat valita keskuudestaan vaikka kaikki nykyiset jäsenet.

Nurmi sanoo, että tässä vaiheessa valiokunnalla ei voi olla käsitystä siitä, mistä luottamuspula johtuu. Hän muistuttaa, että huhupuheet jätetään omaan arvoonsa.

– Valiokunnalla on haastava tehtävä löytää perustelut luottamuspulalle. Lisäksi toiminnassa on huomioitava sekä kunta-, hallinto- että julkisuuslaki. Pyrimme kuitenkin toimimaan mahdollisimman avoimesti.

 

Tekninen lautakunta toimii Humppilassa normaalisti siihen asti kunnes päätös sen tulevaisuudesta tehdään. Lautakunnan puheenjohtaja Juha Laaksosen (kesk.) mukaan käynnissä oleva prosessi ei ole näkynyt mitenkään lautakunnan toiminnassa.

Laaksonen oli vielä elokuussa sitä mieltä, ettei luottamuspula koske koko lautakuntaa. Nyt hän näkee, että kyse on koko lautakunnan luottamuksesta.

– Omalta osaltani tiedän mitä olen tehnyt tai sanonut. Olen hoitanut tehtäväni hyvin ja nähnyt paljon vaivaa, Laaksonen sanoo. FL

 

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020

Uusimmat