Lounais-Häme

Valiokunta otti kahden viikon aikalisän: Sote-äänestykset siirtyvät heinäkuun alkuun

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.). kertoi aikalisästä perjantaina.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti perjantaina ottaa kahden viikon lisäajan sote- ja maakuntauudistuksen käsittelyyn.

– Se tarkoittaa sitä, että hallituksen toive siitä, että äänestykset olisivat kesäkuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla, ei toteudu, valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) sanoi.

Kiurun mukaan sote- ja maakuntauudistuksen kiireellisimmät osat tulisivat suuren salin käsittelyyn juhannuksen jälkeisellä viikolla. Toinen ja ratkaiseva käsittely olisi 1.-3. heinäkuuta.

Kiuru ei ottanut kantaa, saadaanko maakuntavaalit järjestettyä lokakuussa, kuten on suunniteltu.

– Tulemme kunnioittamaan kansanedustajien oikeuksia käydä kokonaisuus kunnolla läpi. Aikataulu on tiukka ja se ei mahdollista minkäänlaisia mutkia matkaan. Annetaan nyt valiokunnalle työrauha.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) ei uskaltanut perjantaina sanoa, saako valiokunta annettua valinnanvapauslakiesityksestä lausunnon vielä toukokuun aikana.

– Sen jälkeen sosiaali- ja terveysvaliokunta jatkaa työtään myös meidän lausunnon pohjalta. Kokonaisluonnos mietinnöksi palaa sieltä vielä uudelleen perustuslakivaliokuntaan, Lapintie sanoi.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta alkoi torstaina kuulla uudelleen valtiosääntöasiantuntijoita sote-uudistuksen valinnanvapaudesta. Valiokunta on tällä välin kuullut sote-asiantuntijoita, joiden lausunnot ovat nyt valtiosääntöasiantuntijoiden tiedossa.

Hallituksen tavoitteena on ollut saada sote- ja maakuntauudistusta koskevat keskeiset lait voimaan heinäkuun alusta. Silloin maakuntavaalit voitaisiin järjestää alkuperäisten suunnitelmien mukaan lokakuussa.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic