Lounais-Häme Forssa

Valistusta ja reippailua polkuauton ratissa: Liikennepuisto tempaisi vielä kerran ennen talvitaukoa Forssassa

Syysajot veti innokkaita pikkukuskeja liikennepuistoon.
Reippailua raikkaassa syyssäässä. Elli Nikkanen ja Lauri Leppänen liikkuivat polkuautolla, Kati Nikkanen jalan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Reippailua raikkaassa syyssäässä. Elli Nikkanen ja Lauri Leppänen liikkuivat polkuautolla, Kati Nikkanen jalan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan isoimmat ruuhkat löytyivät tiistaina liikennepuistosta, jossa järjestettiin lapsille ja isommillekin syyslomalaisille suunnattu syysajot-tapahtuma. Pienille oli tarjolla liikennevalistusta ja reippailua polkuauton ratissa, vanhemmille raitista ilmaa ja ravitsevaa grillimakkaraa.

Tapahtuma veti hyvin väkeä, ja polkuautoja piti vaihtaa ripeään, jotta kaikki halukkaat pääsivät kierrokselle.

– Syysajot järjestetään nyt neljättä tai viidettä kertaa. Tämän jälkeen paikkoja aletaan pistää talviteloille, kertoi vastaava nuoriso-ohjaaja Jaana Riitamaa Forssan kaupungin nuorisotoimesta.

Suosittu liikennepuisto on yksi nuorisotoimen toiminnan kulmakivistä. Puistossa on vuosittain kävijöitä liki 10 000.

– Toiminnalle tuntuu olevan tarvetta. Lapset oppivat täällä liikennekulttuuria ja saavat samalla liikuntaa, monet heistä viettävät nykyään ison osan vapaa-ajasta kännykän tai tabletin parissa, Riitamaa sanoi.

Isoja kuskeja varten syysajoissa oli esillä sähkö- ja kaasuautoja. Liikennepuistossa näillä vehkeillä ei päässyt kurvailemaan, mutta kiinnostuneet pystyivät sopimaan liikkeiden kanssa koeajosta.

Forssalainen Kati Nikkanen oli puistossa Elli Nikkasen ja Lauri Leppäsen kanssa. Kaksikko paineli polkuautolla liikennepuiston teitä reippaasti, mutta kaikkien sääntöjen mukaisesti. Valoissa odoteltiin kiltisti ja oikealle kääntyessä muistettiin laittaa ”vilkku” ajoissa päälle kättä sivulle ojentamalla.

– Kiva, että lapsille on tarjolla lomalla virikkeitä. On tosi mukavaa, että tällaista viitsitään järjestää ja nyt sattui hyvä ilmakin, kertoi pieniä polkijoita muutaman askeleen päässä seurannut Nikkanen.

Janne Korpelan Niilo-poika viihtyi puiston vilinässä. Lomapäivää olisi voinut viettää paljon hullumminkin.

– Poika oli ihan innoissaan, kun kerroin, että käymme kauppareissun lomassa täällä liikennepuistossa, Korpela kertoi.

Korpela pitää tärkeänä, että lapset saavat liikennekasvatusta ja oppivat liikkumaan liikenteessä.

– Me asumme Vieremässä, jossa nyt ei kovin kova liikenne ole, mutta on sielläkin suojateitä ja joutuu ajoteitä ylittämään. Poika menee vuoden päästä kouluun, joten on liikenteessä liikkumista hyvä opetella.

Sanna Äijälä kävi kolmevuotiaan Verneri Äijälän kanssa tankkaamassa suositulla varikkoalueella. Polkuauto näytti hörppäävän hanakasti menovettä.

– Lähdimme Ypäjältä käymään. Tämä on tosi suosittu paikka, hienoa, että Forssa on rakentanut tällaisen puiston lapsille, Äijälä kehui. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic