Lounais-Häme Humppila

Valitus Humppilan teknisen johtajan valinnasta hylättiin hallinto-oikeudessa

Hämeenlinnan hallinto-oikeus katsoo, että valtuuston päätös ei syntynyt virheellisessä järjestyksessä.
Pekka Niinikoski valitti Humppilan teknisen johtajan valinnasta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Pekka Niinikoski valitti Humppilan teknisen johtajan valinnasta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt ja osin jättänyt tutkimatta Humppilan teknisen johtajan valinnasta tehdyn kunnallisvalituksen. Valituksen teki Pekka Niinikoski.

Kunnanvaltuusto valitsi teknisen johtajan virkaan Mari Honkosen huhtikuussa 2018.

Niinikoski vaati hallinto-oikeutta kumoamaan valtuuston päätöksen virheellisenä ja antamaan huomautuksen kunnanjohtajalle toiminnastaan viranhaltijana. Niinikoski totesi valituksessaan myös, että hakijoita ei kohdeltu oikeuden mukaisesti virantäytössä.

Hallinto-oikeus katsoo, että kunnanvaltuuston päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Virantäytön valmistelu ei ole ollut oikeuden mukaan puutteellista ja valtuustolla on ollut käytössään tarvittavat tiedot virkaa hakeneista.

Se päätti myös jättää tutkimatta Niinikosken esittämät valitusperusteet, jotka koskivat Honkosen kelpoisuutta virkaan.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus toteaa lisäksi, että huomautusten antaminen kunnallisille viranhaltijoille ei kuulu hallinto-oikeuden toimivaltaan.

Hallinto-oikeus pyysi selityksen valituksen tehneeltä Niinikoskelta, mutta se saapui hallinto-oikeudelle vasta valitusajan päättymisen jälkeen.

Hallinto-oikeuden ratkaisuun saa hakea muutosta korkeimmasta hallinto-oikeudesta, mikäli se myöntää asiassa valitusluvan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic