Lounais-Häme

Välivaalien ääntenlaskennan epäselvyydet kuumentavat tunteita Yhdysvalloissa - Trump syyttää demokraatteja ja vaalivalvojia "petoksesta" Floridassa

Washington
10.11.2018, 02:26

Ulkomaat

Kongressivaalien ääntenlaskenta kuumentaa tunteita Yhdysvalloissa, jossa presidentti Donald Trump on puuttunut Floridan vaalitulosten epäselvyyksiin.
Alustavan ääntenlaskennan perusteella republikaanien RickScott voitti demokraattien Bill Nelsonin senaattorikisassa, mutta tarkistuslaskennassa ero on merkittävästi kaventunut.
Molemmat ehdokkaat ovat nostaneet kanteen ääntenlaskennan epäselvyyksistä. Washington Postin mukaan hieman yli 15 000 äänen ero on niin täpärä, että äänet voidaan joutua lain mukaan laskemaan uudelleen. Myös kuvernöörikisa on Floridassa niin tiukka, että siinäkin saatetaan joutua turvautumaan uudelleenlaskentaan.
Monet Trumpin kannattajat ovat lähteneet Floridassa kadulle vaatien paikallisen demokraatteja edustavan vaalivalvojan eroa, kertoo New York Times.
Trump puuttui kiistaan Twitterissä syyttäen demokraatteja ja alueen vaalivalvojia petoksesta. Vaalivilpistä ei ole kuitenkaan ilmennyt näyttöä.
– Miten he eivät ikinä löydä republikaanien ääniä? Trump tviittasi.
– Älkää olko huolissanne Floridassa, lähetän paljon parempia juristeja paljastamaan petoksen! presidentti uhosi.
Browardin piirikunnassa Floridassa on ollut aiemminkin ongelmia ääntenlaskennassa. Kuuluisin sotku liittyy vuoden 2000 presidentinvaaleihin, jolloin ääntenlaskenta piti suorittaa uudelleen äänestyslipukkeissa ilmenneiden ongelmien takia.

https://www.washingtonpost.com/politics/democratic-candidates-in-florida-pull-into-recount-range-as-the-state-once-again-becomes-the-epicenter-of-a-post-election-fight-over-ballots/2018/11/08/908c42b0-e38b-11e8-b759-3d88a5ce9e19_story.html?utm_term=.9b319c8ccafb
https://www.nytimes.com/2018/11/09/us/florida-ballots-recount-scott-nelson-gillum-desantis.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic