Lounais-Häme

Valkoinen kurittaja sai suomalaiset etsimään lumilinkoja – Jopa 20 000 hakua päivässä

Kuva: Tapio Tuomela

Poikkeuksellisen luminen talvi näkyy suomalaisten kulutuskäyttäytymisessä. Valkoiseksi kurittajaksi nimetty lumitulva on nostanut pinnalle yllättävän hittituotteen: lumilingon. Lumilinko on vuoden 2019 toistaiseksi haetuin tuote Suomen suurimmassa kauppapaikassa Torissa.

– Lumilinkoa on haettu tänä vuonna yhteensä liki 294 000 kertaa. Koska vuotta on kuljettu 35 vuorokautta, lumilinkoa on haettu keskimäärin noin 8 400 kertaa päivittäin. Päiväkohtainen piikki on ollut lähes 20 500 lumilinko-hakua. Nuo lukemat ovat selkeästi isompia kuin Torin tavanomaisesti suosituimmilla myyntiartikkeleilla sohvalla, Marimekolla ja matolla. Eli talvi on ollut tämänkin osalta hyvin poikkeuksellinen, Torin markkinointipäällikkö Laura Kuusela kertoo.

Torilla on kuukausittain vierailijoita liki puolet Suomen väkiluvusta. Sivustolla vierailtiin viime vuonna yhteensä noin 270 miljoonaa kertaa.

Lumilinko on sikälikin yllättävä hittituote, että tuotetta on tarjolla paitsi pienempänä työnnettävänä versiona myös traktorin lisävarusteena käytettävänä isona mallina. Sellaisen käyttäminen vaatii luonnollisesti asianmukaisen menopelin, eikä se siksi ole realistinen vaihtoehto kovin monelle.

– Eiköhän tämä lumilinkovimma kohdistu ennen kaikkea niihin työnnettäviin linkoihin. On huomionarvoista, että lumilapioita ja -kolia ei kuitenkaan ole etsitty erityisen taajaan, vaikka lunta on satanut erittäin paljon käytännössä koko Suomeen. Ehkä valkoista kurittajaa on sitten tullut niin runsaasti, että suomalaiset ovat todenneet, että tähän ei nyt lapio piisaa. Toki onhan työnnettävä linko ylipäätään lapiota kätevämpi ratkaisu, Kuusela pohtii.

Torissa on tällä hetkellä myynnissä noin 530 erilaista lumilinkoa. Uusia lingonmyymisilmoituksia on tänä talvena ladattu palveluun päivittäin 20–45 kappaletta. Tuo määrä ei poikkea tavanomaisesta talvitilanteesta. Linkojen kysyntä on siis huomattavan korkealla, mutta omistajat eivät halua luopua lingoistaan.

Työnnettävien linkojen hinnat vaihtelevat muutamasta kymmenestä eurosta useisiin satasiin. Kulkuneuvoon kiinnitettävien linkojen hinnat ovat tuhansia euroja. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic