Lounais-Häme

Valkoinen talo: USA ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään

Washington
03.07.2018, 01:29

Ulkomaat

Yhdysvallat ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään, sanoo Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders.
– Me emme tunnusta Venäjän yritystä liittää Krimin niemimaa itseensä. Olemme asiasta eri mieltä, ja Venäjän vastaiset talouspakotteet pysyvät voimassa siihen asti, että Venäjä palauttaa niemimaan Ukrainalle, Sanders kertoi toimittajille.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei viime viikolla kysyttäessä sulkenut pois mahdollisuutta, että hän voisi tunnustaa Krimin niemimaan liittämisen Venäjään. Trumpilta kysyttiin, suunnitteleeko hän Yhdysvaltain kannan muuttamista asiaan.
Kysyttäessä siitä, aikooko hän nostaa Krimin kysymyksen esille tapaamisessaan Putinin kanssa Helsingissä 16. heinäkuuta, Trump ei antanut selkeää vastausta.
– Katsotaan, Trump kertoi toimittajille perjantaina.

Krim kohtalonkysymyksenä

Uutissivusto Axios kertoi aiemmin Trumpin sanoneen kesäkuussa johtavien teollisuusmaiden G7-kokouksessa Kanadassa, että Krimin pitäisi todennäköisesti kuulua Venäjälle, koska kaikki siellä puhuvat venäjää.
Venäjän merkitsemättömissä univormuissa liikkuneet sotilaat miehittivät Krimin niemimaan vuonna 2014 Ukrainan ajauduttua kaaokseen pääkaupunki Kiovassa alkaneen kansannousun myötä.
Venäjän joukot järjestivät niemimaalla kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä, minkä jälkeen 18. maaliskuuta 2014 Venäjä julisti liittäneensä Krimin alueeseensa. Kansainvälinen yhteisö on laajalti tuominnut Venäjän toiminnan kansainvälisen lain vastaisena. Tapahtuneen seurauksena Venäjälle langetettiin tiukat talouspakotteet ja maa erotettiin johtavien teollisuusmaiden G8-ryhmästä, joka nyttemmin tunnetaan G7-ryhmänä.

Kreml: Krimin asemasta ei keskustella

Venäjän valtiollinen uutistoimisto TASS kertoi eilen, ettei Venäjän hallinto missään tapauksessa keskustele Krimin niemimaasta kansainvälisissä neuvotteluissa.
– Venäjän presidentti on toistuvasti tehnyt selväksi, että Krimin aihepiiri ei voi olla eikä tule ikinä olemaan asialistalla, koska Krim on oleellinen osa Venäjää. Kaikki muut aihepiirit ovat keskustelulle sopivia, kommentoi Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov.

http://tass.com/politics/1011666

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Fingerpori

comic

Näkoislehti