Lounais-Häme Forssa

Vallila julkaisi uuden Forssa-kuosin – Sisustustuotteissa virtaa nyt Loimijoki

Vallilan Loimijoki-uutuuskuosi jää toistaiseksi viimeiseksi yhteistyöksi Forssan Prisman kanssa.
Loimijoki-kuosilla myymälästä löytyy pussilakanasettejä, mukeja ja monikäyttöisiä kestokasseja, mutta verhot tulevat myyntiin kevään aikana, Satu Lehtonen lupaa.
Loimijoki-kuosilla myymälästä löytyy pussilakanasettejä, mukeja ja monikäyttöisiä kestokasseja, mutta verhot tulevat myyntiin kevään aikana, Satu Lehtonen lupaa. Kuvat: Hanna Aronen

Vallilan kaupunki- ja kotiseutukuosien valikoimissa virtaa nyt Loimijoki. Suunnittelija Tanja Orsjoki on taltioinut kuosiin kesäpäivän jokivarren kävelyreitiltä.

– Kävin läpi Forssasta ottamiani valokuvia, jotka palauttivat mieleen seesteisen kesäpäivän, jonka halusin tallentaa uuteen Forssa-aiheiseen kuosiin, kuosissuunnittelija Tanja Orsjoki kuvailee.

Orsjoen suunnittelema ensimmäinen Forssa-aiheinen kuosi ilmestyi keväällä 2018. Tuolloin Forssaksi nimettyyn kuosiin oli taltioitu Ankkalammin puiston vehreää kukkaloistoa.

– Rakkaat lapsuusmuistot Ankkalammilta menivät silloin loppusuoralla Loimijoki-maiseman ohi, mutta onneksi pääsin myös toteuttamaan tämän aiheen. Pidän Loimijoki-kuosia oikein onnistuneena, Orsjoki toteaa.

 

Lue myös: Kauniiden kuosien kotiseudut – Lapsuuden kesämaisema Tammelasta päätyi Vallilan taiteeksi

 

Monikäyttöinen kestokassi

Kotiseutukuosit keräävät paljon asiakaspalautetta.

– Kuosit on otettu vastaan suurella kotiseutuylpeydellä. Jopa moni sellainen, joka ei niin sisustamisesta innostu, on hankkinut niitä, myymäläpäällikkö Satu Lehtonen Forssan Prismasta kuvailee.

– Ehkä ne koskettavat johonkin herkkään kohtaan, kuosisuunnittelija Orsjoki arvelee.

Lehtonen kertoo Forssa-tuotteiden ilahduttaneen niin nykyisiä kuin jo alueelta pois muuttaneita asukkaita.

– Esimerkiksi eräs kestokassin tuliaisiksi saanut entinen forssalainen kirjoitti Facebookiin palautteen, kuinka Forssan Prisma on oivaltanut hienosti, miten päivittäisessä arjessa voimme nauttia samalla seudun ja keskustan historiasta ja ympäristöstä, Lehtonen kertoo.

Kestokassi taipuu moneen. Niitä käytetään erityisesti kauppa-asioilla, mutta myös esimerkiksi erilaisina säilytyskasseina tai jopa laukkuina.

– Törmään niihin kaikkialla. Suunnittelin joitain vuosia sitten kuosin Helsingin Bulevardista, josta tehtiin myös kestokassi. Ensimmäistä kertaa, kun näin jonkun käyttävän sitä lentokoneessa käsimatkatavarana laukun sijaan, tajusin että ihmisethän tykkäävät näistä, Orsjoki naurahtaa.

– Kuosit on otettu vastaan suurella kotiseutuylpeydellä, Satu Lehtonen kertoo.

Kesäpaikka inspiroi

Forssan Prismasta löytyy tällä hetkellä Loimijoki-aiheisia pussilakanasettejä, kestokasseja ja mukeja.

– Valikoimaan on tulossa kevään aikana pitkää verhoa ja verhokappaa sekä tyynynpäällisiä, Satu Lehtonen kertoo.

Vuonna 2018 ilmestynyt Forssa-kuosi lähti aikoinaan Satu Lehtosen Vallilan suuntaan heittämästä ajatuksesta. Tuon jälkeen yhteistyö on jatkunut viime maaliskuussa ilmestyneellä Tammelan Kaukolanharju-kuosilla.

– Näillä näkymin uutta kuosia ei ole tulossa. Parempi tietysti, kun ei sano ei koskaan. Eikä sitä tiedä, vaikka Vallila päätyisi itse toteuttamaan jotain seutuun liittyvää, Lehtonen miettii.

Tanja Orsjoki toteaa, että seutukunnalla on vielä paljon annettavaa sisustuskuoseihin.

– Hyvin mahdollista, että jotain seutuun liittyvää tulee vielä kuoseissani näkymään. Teen myös paljon kasviaiheita, joille Portaassa sijaitseva kesäpaikkani on ollut mitä parhain inspiraation lähde.

 

 

Juttu on julkaistu Seutu-Sanomissa 5.2.2020. 

 

 

Lue myös: Porras on Forssa- ja Kaukolanharju-kuosit suunnitelleelle Tanja Orsjoelle rauhan tyyssija

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti