Lounais-Häme

Valmennus tarjoaa reseptin menestykseen

Hyvinvointi- ja kauneusalan yrittäjille tarkoitettuun valmennukseen etsitään parhaillaan osallistujia myös Forssasta.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat esimerkiksi parturi-kampaajat, kosmetologit, hoivayrittäjät, hierojat, fysioterapeutit ja kotipalvelutyöntekijät.

-Kartoitamme parhaillaan infotilaisuuksissamme yrittäjien tarpeita, joiden mukaan voimme räätälöidä valmennusta. Tiettyjä palikoita on olemassa, mutta valmennuksen tarkka sisältö rakennetaan yhdessä yrittäjien kanssa, jotta siitä on oikeasti hyötyä, koordinaattori Ulla Haukijärvi Suomen Yrittäjäopistosta kertoo.

Valmennus liittyy vuoden alusta Kanta-Hämeessä käynnistyneeseen Menestysreseptit maaseudun hyvinvointipalvelualan ammatinharjoittajille -hankkeeseen. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, ja hanketta toteuttavat Suomen Yrittäjäopisto yhteistyössä Koulutuskuntayhtymä Tavastian ja Linnan Kehitys oy:n kanssa.

Mukana ovat myös Forssan, Hausjärven ja Lopen kunnat.

Valmennukseen voivat hakeutua Forssan, Hausjärven, Lopen ja Hämeenlinnan maaseutualueilla toimivat hyvinvointi- ja kauneusalan ammatinharjoittajat ja mikroyritykset. Myös vasta alan yritystoimintaa suunnittelevat ovat tervetulleita joukkoon.

-Ensimmäisten keskustelujen perusteella hyvinvointialan yrittäjiä mietityttävät markkinointi ja myynti, se, miten omaa tekemistä saa nostetuksi esille ja asiakkaat tietoiseksi omasta osaamisesta. Myös sosiaalisen median käytöstä juuri markkinoinnissa ja myynnissä halutaan oppia.

-Samoin on tullut esiin omaan ammattialaan liittyviä asioita, kuten toiveita oman osaamisensa päivittämisestä.

Valmennus tarjoaakin yrittäjän omaan ammattialaan liittyviä käytännönläheisiä työpajoja ja mahdollisuuden kehittää yritystoimintaansa ja saada siihen uusia ideoita ja vertaistukea ja verkostoja. Valmennukseen sisältyy myös kolme opintomatkaa, joista kaksi tehdään kotimaahan ja yksi Tanskaan.

Haukijärven mukaan ammatinharjoittajilla ja mikroyrittäjillä on monesti halua kouluttautua, mutta mahdollisuudet siihen ovat rajatut.

-Haluamme palvella juuri tällaisia yrityksiä, jotka tarvitsevat apua ja tukea yrityksen eteenpäin viemisessä. Lopputuloksena voi olla jopa täysin uusia palveluita.

Koko Kanta-Hämeen alueelta mukaan Menestysreseptit-valmennukseen mahtuu vain 45 yritystä.

-Pystymme paremmin kuuntelemaan ja ottamaan huomioon yrittäjien tarpeita, kun osallistujamäärä on rajattu. Koulutukseen liittyy myös pienryhmätyöskentelyä ja henkilökohtaista valmennusta, Haukijärvi sanoo.

Valmennus käynnistyy huhtikuussa.

Euroopan maaseudun kehittämisen maaseuturahasto rahoittaa valmennusta 80 prosenttisesti. Valmennukseen osallistuvien yritysten maksettavaksi tulee 350 euron omavastuuosuus.

Lisää valmennuksesta ja hankkeesta voi kuulla infotilaisuudessa huomenna keskiviikkona 16.3. klo 8–10 Forssan seudun kehittämiskeskuksen tiloissa osoitteessa Koulukatu 13. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti