Lounais-Häme Forssa

Valoa ja iloa hämärään päivään – Kuhalan koulun Lucia-kulkue vieraili forssalaisissa kouluissa, päiväkodeissa ja palvelutaloissa

Yksitoista Kuhalan koulun 7.–9. luokkien oppilasta osallistui Lucia-kulkueeseen torstaina, jolloin vietettiin Lucian päivää. Kulkue vieraili forssalaisissa kouluissa, päiväkodeissa ja palvelutaloissa.
Luciaksi pääseminen oli kulkueen edessä pää-Luciana astelleen Enna Kauppilan pitkäaikaisen haaveen täyttymys. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kuhalan koulun perinteinen Lucia-kulkue toi jälleen valoa ja iloa forssalaisiin kouluihin, päiväkoteihin ja palvelutaloihin. Yksitoista 7.–9. luokkien oppilasta osallistui kulkueeseen torstaina, jolloin vietettiin Lucian päivää.

– Olen pienestä asti haaveillut pääseväni Luciaksi, ja on kivaa, että nyt toive toteutui, kulkueen ensimmäisenä astellut 9B-luokan oppilas Enna Kauppila sanoi.

Kulkueessa mukana ollut 8B-luokkalainen Oona Louhelainen totesi, että on mukavaa kiertää piristämässä lapsia ja vanhuksia ja laulaa heille.

Oppilaat lauloivat Pyhän Lucian laulun perinteisemmän ja uudemman version sekä tuttuja joululauluja, kuten Heinillä härkien kaukalon ja Maa on niin kaunis. He toivat kynttilöiden valoa hämärään päivään, ja osassa vierailemistaan paikoista he kertoivat Pyhään Luciaan liittyvästä perimätiedosta, kuten siitä, että Lucia koki marttyyrikuoleman ja on sokeiden ja näkövammaisten pyhimys.

Yksi kulkueen vierailupaikoista oli Pikku-Wahrenin päiväkoti ja eskari, jonka lapset olivat haltioissaan ja seurasivat esitystä hievahtamatta. Esityksen päätyttyä lapset puhkesivat taputuksiin ja totesivat, että kulkueen vierailu oli ”tosi kiva”.

Kuhalan koulun musiikinopettaja Sanna Pietiäinen kertoi, että Lucia-kulkue oli liikkeellä jo ainakin kymmenennen kerran. Kulkue on aina saatu mukavasti kokoon, sillä koulusta on löytynyt hyvin vapaaehtoisia Lucia-neitoja.

– Kulkueessa on perinteisesti ollut mukana hyviä laulajia, mutta se ei ole kuitenkaan tärkeintä vaan haluamme edistää keho- ja äänipositiivisuutta. Vaikka ei olisikaan niin taitava laulaja, mutta haluaa Luciaksi niin toki hän saa toteuttaa unelmansa, Pietiäinen kertoi.

Pietiäisen mukaan Luciat pitivät marraskuun alusta lähtien harjoituksia varmistaakseen, että esitys menee hyvin.

– Vierailuilla saa huomata, miten Lucia-kulkue tuo iloa ja herättää ihailua ja arvostusta. Lapset ihailevat Lucia-neitoja, ja myös palvelutalojen asukkaat ilahtuvat saadessaan seurata nuorten esitystä, Pietiäinen totesi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic