Lounais-Häme

Valoa oman elämän polulle

 

Laulaja Jaana Pölläsen syksy säteilee Valoksi elämäsi polulle -henkeä. Ajankohtaisia hänelle ovat niin säteilemänsä hengen mukaisesti nimetty äänite kuin TV-ohjelmakin.

Molemmat ovat syntyneet yhdessä muusikko-aviomies Ville Uusitalon kanssa. Jokioisilla asuva pariskunta julistaa yhdessä myös Valoksi elämäsi polulle -ajatusta keskuudessamme.

Äänitteenä Valoksi elämäsi polulle ilmestyi elokuussa. Nyt syksyn mittaan on menossa tallenteen sisällöstä ja sanomasta ponnistava esiintymiskiertue, joka suuntautuu ennen muuta eri puolilla Suomea sijaitsevissa kirkoissa ja muissa seurakunnallisissa ympäristöissä järjestettäviin tilaisuuksiin.

Levyn varsinainen julkaisutilaisuus on luvassa 6. päivä marraskuuta Jokioisten kirkossa kello 18.

-Nämä laulut ovat lohduttaneet minua valtavasti ja samaa lohdutusta rukoilen myös levymme kuuntelijoiden tuntevan ja saavan osakseen, viestii Jaana Pöllänen uransa neljännestä äänitekokonaisuudesta.

Äänite tarjoaa monipuolisen kattauksen hengellisen musiikin helmiä klassikoista alan arvostetuimpien nykyvaikuttajiin, muun muassa Pekka Simojoen ja Jaakko Löytyn tuotantoon. Ville Uusitalo vastaa laulujen säestyksistä

Kahdeksanosaisesta Valoksi elämäsi polulle -televisio-ohjelmasta on ruudussa nähty jo puolet. Loput neljä jaksoa saavat vuoronsa neljänä seuraavana perjantaina.

Ohjelmaa voi luonnehtia formaatiltaan evankelioivaksi musiikkiohjelmaksi. Se lähetetään TV7 kristillisellä kanavalla perjantai-ltaisin kello 18.30 ja uusintana heti yön jälkeen lauantaiaamuisin kello 10.30.

Jaana Pöllänen ja Ville Uusitalo suostuivat ohjelmaan tv-kanavan esityksestä. Pariskunta tarttui ajatukseen, tehdään niin monta jaksoa kuin yhdessä päivässä ehditään -pohjalta.

-Kahdeksan jaksoa siinä sitten ehdittiin kuvata, mutta oli se rankka kokemus. Tuottaja totesi saavutuksen kanavan osalta uudeksi ennätykseksi ja, mikä tärkeintä olemme itse ylpeitä lopputuloksesta, Jaana Pöllänen summaa.

Pariskunta suunnitteli Valoksi elämäsi polulle-äänitteen julkaisemista jo vuonna 2014. Ajatus koki kuitenkin elämänarvoja yllättäen uudelleen arvioimaan opettaneen lykkäyksen.

Jaana Pöllänen heräsi huhtikuisena aamuna outoon, niskansa seudulla kokemaansa kipuun. Lääkärissä käynti johti konkreettisiin toimenpiteisiin vasta seuraavana päivänä. Alkoi matka Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan, jossa hän päätyi saman tien leikkauspöydälle. Kivun syyksi selvisi 6. ja 7. kaulanikaman välillä tapahtunut välilevyn pullistuma selkäydinkanavaan päin.

-Leikkaus meni hyvin ja sen myötä todettiin myös, että olin käynyt yhden millin päässä neliraajahalvauksesta.

Tästä kahdeksan kuukauden kuluttua hän sai määrittelemättömän aivoinfarktin, joka halvaannutti hetkeksi vasemman puolen.

Nyt Jaana Pöllänen kiittää asioidensa olevan taas hyvin. Hän tuo esille myös kertyneiden kokemusten ajatuksia muokkaavat ja kasvattavat vaikutukset.

-Tämä Valoksi elämäsi polulle -levykin sai tässä vaiheessa uutta sisältöä ja erilaisia sävyjä kuin olisi saanut kaksi vuotta sitten.

Jaana Pöllänen kertoo tuntevansa nyt 41-vuotiaana ja taakse jääneiden vaiheiden vahvistamana entistä suurempaa kiitollisuutta, kun on saanut elättää itsensä laulullaan käytännössä koko työuransa ajan.

-Yhä selvemmin havaitsee myös, miten syvästi hengellinen musiikki puhuttelee ihmisiä. Sillä on yksinkertaisesti merkitystä.

Hän luonnehtii harjoittavansa lähinnä hoitoalalla toimiviin verrattavaa palveluammattia.

-Työmme perustuu ihmisen kohtaamiseen. Ja se on ihan oikeasti kova juttu. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti