Lounais-Häme Forssa

Valon sävyjä säällä kuin säällä: opiskelijat löysivät valoa myös harmaasta syksystä

Wahren-opiston valokuvauskurssin näyttelyssä saadaan nauttia valon pilkahduksista.
Paulan hieno venemaisema tuo suomalaisuutta kauniisti esille.

Wahren-opiston syksyn valokuvauskurssilla ei tarvinnut olla kokemusta kuvaamisesta taikka kameran käytöstä. Kurssilla opiskeltiin kameran toiminnan perustekniikkaa ja kuvat otettiin automaattiasetuksella.

Osalle kurssilaisista asiat olivat uusia ja toiset olivat ennestään harjoitelleet itsenäisesti kuvaamista: heidän kohdallaan osaamista lähdettiin syventämään.

Teemana kurssilla oli valo, onhan se valokuvauksen tärkein elementti. Kurssilla tutkittiin valon tyypin ja suunnan vaikutusta kuvattavan kohteeseen.

Kuvia otettiin muun muassa Wahren-opistolla ja Torronsuolla. Mallin kera harjoitettiin muotokuvausta.

Syksyn harmaa sää ei suosinut kurssia. Harmaat päivät eivät kuitenkaan haitanneet, koska myös harmaan sään valossa on oma viehättävyytensä.

Kauniista kuvista voi nauttia vaikkapa jumpan yhteydessä.

Opiskelijat kuvasivat harjoiteltavia teemoja omalla vapaa-ajallaan. Näyttelyyn he toivat parhaiten onnistuneita kuvia.

– Opiskelijoilla on ollut aitoa innostusta kuvaamiseen, mikä välittyy näyttelyn kuvista, toteaa valokuvauskurssin opettaja Sonja-Tuulia Hämäläinen.

Näyttely on Kutomon Fysioterapia- ja liikuntakeskuksen tiloissa: siellä missä ihmiset, siellä myös näyttely. Kuvia voi nauttia vaikkapa jumpan yhteydessä. FL

Valon jäljillä -näyttely päättyy 12. joulukuuta.Kirjoittaja opiskelee media-alaa Forssan ammatti-instituutissa ja on työssäoppimassa Forssan Lehdessä.

Neljä erilaista ja kaunista valokuvaa, jotka kurssin opiskelijat ovat ottaneet. 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat