Lounais-Häme

Valssaus tanssitti Pilvenmäellä

Pilvenmäen sunnuntaista ravipäivää ei sää suosinut, mutta rata oli kuitenkin saatu ihan kelvolliseen kuntoon.

Iltapäivän T4-pelistä uumoiltiin ennakkoon vaikeaa ja juuri sellainen siitä tulikin, vaikka vain yhteen kohteeseen kajahti kunnon jysäri. Se nähtiin toisessa T4-lähdössä, jossa asialla olivat suhteellisen vähän tienanneet suomenhevoset eli kohde oli erittäin yllätysaltis.

Lähtötohinoissa laukattiin heti urakalla ja kielletylle askellajille repesivät ainakin suosikki ja muutama muukin.

Jouni Nummi käytti tilaisuutensa ja kaasutti Valssauksella kärkeen jo takasuoralla eikä sen jälkeen ruunaansa juurikaan pidellyt. Valssaus oli oivalla menopäällä ja lopettikin vielä 30-kyytiä ja nelosen arvo nousi viidestä eurosta 175,40 euroon.

Kakkoseksi laukan jälkeen ravannut R.R. Nykäisy nosti kaksarikertoimen lukemiin 602,14.

Nelosen avauskohde merkittiin Mikko Huttusen ohjastamalle Rock On Roofille. Huttunen tarkkaili tilannetta viimeiseen kaarteeseen kunnes antoi ruunalle menoluvan.

– Loppukaarteessa alkoi olla jo ihan voittajan olo, analysoi Huttunen lähdön ratkaisua.

Loppusuoran alussa ykköseksi edennyt Bonehill´s Glide ei mahtanut Huttusen pelin kirille yhtään mitään, mutta oli hyvä kakkonen ennen Hazelhen Hermestä.

Päivän päälähtö oli Pilvenmäen ravinaisten mestaruusajo, jossa ensiviulua lopulta soitti valjakko Carmalt Mustang ja Liisa Nummi.

Nummen raviperheen nuorimmainen ja köykäisin eli Liisa 4-vuotiaalla ruunallaan voitokkaaseen kiriin loppusuoran alussa eikä hyvin keulasta kamppaillut valjakko First Overtime – Henna Haavisto voinut mitään. Hennalle ja hepalle kuitenkin hatunnosto kakkossijasta, sillä juoksu oli kaukana helposta.

Nelonen päättyi kakkossuosikki Anastacia Trotin niukkaan voittoon ennen kovan loppuvedon esittänyttä Sahara B Boytä. Iivari Nurmisen luotsaama Sahara B Boy sai tilaa vasta sata ennen maalia ja kun voittavat askelmerkit löytyivät hitusen liian myöhään, niin ykkönen jäi senttien päähän.

Nelosella tienasi 947,30 euroa vaihdon ollessa 61 210,80 euroa. Radan katsomossa oli harvinaisen paljon uusia naamoja ja sehän tämän ravipäivän tarkoitus taisikin olla. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti