Lounais-Häme Forssa

Valta vaihtuu Forssan kokoomuksessa – Jaana Lähteenkorva luovuttaa puheenjohtajan nuijan toiselle naispoliitikolle

Jaana Lähteenkorva luovuttaa puheenjohtajan nuijan Riikka Kinnuselle.
Riikka Kinnunen ottaa vastaan Forssan kokoomuksen puheenjohtajan tehtävät. Kuva: Tapio Tuomela
Riikka Kinnunen ottaa vastaan Forssan kokoomuksen puheenjohtajan tehtävät. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Kokoomus ry:n puheenjohtaja vaihtuu. Nelisen vuotta puheenjohtajan nuijaa pidellyt Jaana Lähteenkorva siirtyy sivuun ja uudeksi puheenjohtajaksi nousee Riikka Kinnunen.

Kinnunen sanoo, ettei häntä ole tarvinnut pakottaa erilaisiin tehtäviin, ja puheenjohtajan nuijankin hän ottaa vastaan vapaaehtoisesti. Sen voi uskoa, kun katsoo forssalaisyrittäjän tehtävälistaa.

Oman yrityksen, ympäristökonsultointia tarjoavan Winto Better Worldin toimitusjohtajuuden lisäksi Kinnunen ehtii toimia Forssan Yrittäjien ja vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtajana sekä Suomen Romukauppiaiden Liiton toiminnanjohtajana.

– Onhan tässä kaikenlaista. Katsotaan nyt, millainen tunnelma saadaan kokoomuksessa aikaan, Kinnunen naurahtaa.

Hän toimii tällä hetkellä varavaltuutettuna. Edelliskaudella Kinnunen oli kaupunginvaltuutettuna. Hän sanoo pyrkivänsä Forssan kaupunginvaltuustoon seuraavissa kuntavaaleissa, jotka järjestetään vuonna 2021.

Kinnusella on ollut työelämässä sen verran kiirettä viime aikoina, ettei hän ole ehtinyt tarkemmin miettiä tulevia visioita Forssan Kokoomuksen puheenjohtajana.

– Kävin läpi Kokoomuksen toimintasuunnitelmaa ensi vuodelle, jotta se on edes hiukan oman näköiseni. Mitään suuria linjamuutoksia ei ole tiedossa, Kinnunen tarkentaa.

Hyvänä asiana hän pitää sitä, että yhdistyksen hallituksessa ei tapahtunut suurempaa vaihtuvuutta. Sen sijaan sitä hän harmittelee, ettei ole keskeisimmällä vaikutuspaikalla, eli kaupunginhallituksessa. Hän aikoo perehtyä kaupunginhallituksen asioihin ja päätöksiin aktiivisesti. Toisaalta Kinnunen uskoo, että hän saa hyvää tukea kokoomuskentältä.

Vaikka valtaosa yrittäjistä onkin kokoomuslaisia, toimiminen puolueen paikallisosaston ja yrittäjäjärjestön puheenjohtajana saattaa herättää joissakin tahoissa ristiriitaisia ajatuksia. Kinnunen sanoo, että hän on kotona tottunut keskustelemaan asioista eri poliittisista näkökulmista, onhan puoliso Jussi ollut mukana politiikassa vasemmistoliiton riveistä.

Puheenjohtajuuden jättävä Jaana Lähteenkorva sanoo, että päätöksen taustalla on ennen kaikkea siviilityön aiheuttamat kiireet. Vanhuspalveluja tarjoava Wallaton oy kasvaa koko ajan ja sitoo Lähteenkorvan aikaa entistä enemmän.

Lähteenkorva jatkaa Forssan Kokoomuksen hallituksessa ja Forssan kaupunginhallituksen sekä -valtuuston jäsenenä ainakin tämän valtuustokauden loppuun.

– Harkitsen parhaillaan, jatkanko kuntapolitiikassa vai jäänkö siitä pois. Luottamustehtävissä on paljon kivoja elementtejä, kuten toimiminen Forssan Yrityskehitys oy:n hallituksen puheenjohtajana. Osakeyhtiö on toimissaan ketterä, jos se sellaiseksi halutaan rakentaa ja mielestäni olemme FYK:n sellaiseksi rakentaneet. Kuntapolitiikka on byrokraattisempaa, Lähteenkorva muotoilee.

Hän jättää puheenjohtajan tehtävät vapaaehtoisesti ja hyvillä mielin.

– Rotaatiota tarvitaan. Tein ratkaisun yhdistyksen parasta ajatellen. On loistavaa, että saamme Riikan muodossa parhaat kädet jatkamaan tehtävässä, Lähteenkorva iloitsee.

Forssan Kokoomuksella on hieman alle 100 jäsentä. Yhdistys perustettiin nimellä Forssan Kansallisseura vuonna 1920 ja se on yksi vanhimpia Forssan seudulla edelleen toimivia yhdistyksiä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic