Lounais-Häme Loimaa, Somero, Urjala

Valtatie 9:n päällystystyöt alkoivat Loimaalla – Ely-keskuksen asfaltointikohteita on tänä kesänä myös Somerolla ja Urjalassa

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus, ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta.
Valtatie 9 saa Loimaan kohdalla uuden päällysteen. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Valtatie 9 saa Loimaan kohdalla uuden päällysteen. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela / FL

Päällystystyöt ovat tällä viikolla käynnissä Loimaalla. Varsinais-Suomen Ely-keskus tiedottaa, että maanantaina alkaneiden töiden päällystyskohteisiin kuuluvat valtatie 9 Loimaan ja Metsämaan välillä ja kantatie 41 Oripään ja Loimaan Alastarolla sijaitsevan Virttaan välillä.

– Valtatie 9:ltä päällystetään Loimaan ja Metsämaan väliltä noin seitsemän kilometriä. Työt valmistuvat parissa päivässä, minkä jälkeen asfaltointi aloitetaan kantatie 41:llä, josta päällystetään Oripään ja Virttaan väliltä 8,6 kilometriä, Varsinais-Suomen Ely-keskuksen kunnossapitoasiantuntija Veli-Pekka Pelttari kertoo.

Viimeinen vaihe päällystystöissä Auran ja Loimaan välillä

Metsämaalle ulottuva osuus on viimeinen vaihe valtatie 9:n päällystystöissä Auran ja Loimaan välillä. Tänä vuonna on jo päällystetty noin kolmen kilometrin pätkä Loimaan Karhulan kohdalla. Lisäksi on päällystetty kilometrin verran Pöytyän Kyrön kohdalta ja pari kilometriä Auran kohdalta.

Valtatie 9 ja kantatie 41 ovat tällä viikolla alkaneiden päällystystöiden osuuksilla kaksikaistaisia, ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Päällystystöitä tekee Peab oy.

– Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan, joten tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Paikalla on liikenteenohjaus. Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus, ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta, kun tiemerkinnät on maalattu päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voi tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, Ely-keskuksen tiedotteessa kerrotaan.

Perttelin ja Lautelan välinen tie päällystetään

Someron suunnalla alkavat Pelttarin mukaan Perttelin ja Lautelan välisellä yhdystiellä 2 403 päällystystyöt todennäköisesti kesäkuun loppupuolella. Välin pituus on Pelttarin mukaan 19 kilometriä, ja suurin osa siitä päällystetään. Myöhemmin kesällä päällystetään yhdystieltä 2 410 Kitulan ja Kiikalan väliltä noin kuuden kilometrin osuus.

Pirkanmaan Ely-keskuksen kesän suunnitelmiin kuuluvat päällystystyöt valtatie 9:llä Urjalan kohdalla.

– Tänä kesänä ohjelmassa on valtatie 9:n eritasoliittymän sillan päällystäminen Urjalassa, ja lisäksi päällystetään pienet pätkät sillan molemmin puolin, kertoo ylläpitovastaava Tomi Keisala Pirkanmaan Ely-keskuksesta. FL

Lue Forssan seudun päällystyskohteista: Kesän tietöihin viimevuotista vähemmän määrärahoja – Päällystyskohteita on mm. Ypäjällä sekä 10-tiellä Forssan ja Tammelan kohdalla (FL 17.3.2021)

Uusimmat

Fingerpori

comic