Lounais-Häme

Valtausalue täsmentyi

Tammela Minerals on täsmentänyt valtausalueitaan Torronsuon kulmilla. Yhtiöllä oli kaikkiaan 19 valtausaluetta Tammelassa, joista vain kolme jää voimaan.

Jäljelle jäävät alueet ovat lähellä Jokioisten rajaa.

-Alueet ovat enimmäkseen metsää, mutta alueen keskelle jää kaksi asuinrakennuspihapiiriä, jotka on rajattu pois valtausalueesta, Tammelan ympäristösihteeri Erja Klemelä kertoo.

Klemelän mukaan kunnalla ei ole tietoa, miksi yhtiö luopuu valtausalueistaan. Hän arvelee, että yksi syy voi olla se, että yhtiö haluaa pienentää maanomistajille maksamiaan korvauksia.

-Korvaukset nousevat vuosittain.

Toisaalta kyse voi olla siitä, ettei kaikkia alueita voida hyödyntää.

-Kunta ei ole saanut tutkimuksista mitään tietoa, Klemelä sanoo syytä perusteluiden arvailulle.

Tammela Minerals on tutkinut aluetta parin vuoden ajan. Yhtiö on tutkinut löytyisikö Tammelasta tarpeeksi litiumia ja tantaalia kaivostoiminnan aloittamiseksi.

-Kullastakin on jossain vaiheessa ollut puhetta, Klemelä muistelee.

Tammelan kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantain kokouksessa. Hallitus totesi, että maankäytön suunnittelun kannalta on hyvä, että valtausalueen sijainti on täsmentynyt ja Torronsuon kansallispuiston ja valtakunnallisesti arvokkaan historiallisen rakennetun kulttuuriympäristön kannalta valtausalueen sijainnin tarkentuminen on positiivista. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti