Lounais-Häme

Valtikkavoitto meni yllättäen Ruotsiin

Ruotsissa vaikuttavan ravivalmentaja Petri Salmelan valmentaman ja omistavan Dionne Sisun kannattaisi vierailla useamminkin Suomen radoilla, sillä täällä voitot tuntuvat olevan löysemmässä kuin Ruotsissa.

Lauantaina 7-vuotias tamma Dionne Sisu kaappasi nimittäin Valtikan ja teki sen lähdön kolmanneksi vähiten pelattuna hevosena.

Voitto oli tammalle Suomesta tämän vuoden aikana jo kolmas ja kaikki ovat tulleet vähän isommista kisoista.

Voittajaa ohjastanut Toni Haapio kertoi yllätysvoiton tärkeimmäksi syyksi sen, että tamma sai unelmajuoksun.

– Lähtöpaikka oli huonoin mahdollinen, mutta kun muut eivät lähtöön juurikaan revitelleet, niin päästiin varsin helposti johtavan taakse.

Keulat katsoi Twigs Voici kun pelisuosikki Venice laukkasi jo ennen lähtölinjaa. Pekka Korpi sai körötellä kierroksen 15,5-vauhtia ja seuraavalla puolikkaalla mentiin jo kolme sekuntia reippaammin, niin kaiken piti olla pedattuna Twigs Voicin kolmannelle peräkkäiselle valtikkavoitolle.

Vaan ei ollut, sillä loppusuoralla sen askel alkoi painaa ja takana matkannut Dionne Sisu polkaisi kyselemättä ohi. Lähtölaukkansa upeasti paikannut Venice kiri sisäratoja kakkoseksi ennen Yahuu Hossia.

_ Tämä on tarkan juoksun hevonen ja sellaisella se palkitsee. Alkuperäinen suunnitelmani oli pakittaa lähdössä hännille, mutta kun muut eivät olleet alussa vauhdista kiinnostuneet, niin meillehän se vaan sopi.

Venicen lisäksi lähdössä laukkasivat Ranch Kelly ja lähdön lähestyessä kovasti pelimielessä kuumentunut Mountain Cleaver. Dionne Sisun voittajakerroin oli 35,71 ja se näkyi myös T76-pelissä kuten myös T4:ssä. Valtakunnallinen peli palautti oikein veikanneille reilut 2 700 euroa ja nelonenkin yli 700. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic