Lounais-Häme Humppila

Valtiolta 10 miljoonaa euroa harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta – Humppila sai 310 000 euroa

Humppila saa korotettua valtionosuutta 310000 euroa. Kuva: Pessinen Seppo
Humppila saa korotettua valtionosuutta 310000 euroa. Kuva: Pessinen Seppo

Humppila on yksi 21 kunnasta, jotka saavat tänä vuonna valtioneuvoston myöntämää harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta. Myönnetty summa on yhteensä 10 miljoonaa euroa ja Humppilan osuus tästä 310 000 euroa, joka on asukasta kohden 139 euroa. Myös Loimaa saa avustusta, 60 asukasta kohden, yhteensä 950 000 euroa.

Harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta voitiin myöntää kunnille, jotka tarvitsevat lisätukea poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi. Lisäksi huomioitiin paikalliset erityisolosuhteet.

Tukea haki tänä vuonna 89 kuntaa. Edellisen kerran vuonna 2014 hakijoita oli 85. Avustusta haettiin tänä vuonna yhteensä lähes 100 miljoonaa euroa.

Kunnat perustelivat korotuksen tarvetta muun muassa taloudellisen tilanteen heikkenemisellä, verotulojen vähenemisellä, tilinpäätösten alijäämien kasvulla ja niiden tasapainotusongelmilla, valtionosuusleikkauksilla ja palvelutarpeiden muutoksilla. Hakemuksissa vedottiin myös poikkeuksellisiin ja ennakoimattomiin menoihin sosiaali- ja terveydenhuollossa, erityisesti erikoissairaanhoidossa.

Rahallisesti suurimman korotuksen, miljoona euroa, saavat Akaa ja Kauhajoki. Asukasta kohden eniten korotusta saavat Kyyjärvi ja Lestijärvi, 149 euroa per asukas. FL

Lue: Valtiovarainministeriön tiedote

Lue myös: Humppila hakee harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic