Lounais-Häme Forssa

Valtion päätöstä odotetaan: Forssan sote-kuntayhtymäkanta jäi hetkeksi pöydälle

Kaupunki antaa ratkaisunsa kuitenkin Hämeen liiton toivoman aikataulun mukaan.
Forssan kaupunginhallitus jäi varajäsen Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) ehdotuksesta odottelemaan mihin päin kallistuu valtakunnallisen sote- ja maakuntauudistuksen kohtalo. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginhallitus päätti runsaan keskustelun jälkeen jäädä odottamaan miten valtakunnallinen sote- ja maakuntauudistus lähiviikkoina etenee.

Aikalisää ehdotti Johanna Häggmanin (kesk.) varajäsen Sirkka-Liisa Anttila (kesk.).

Forssa sorvaa Hämeen liiton kaipaaman vastauksen aikataulussa, kunhan valtakunnallisen sote-uudistuksen kohtalo kirkastuu.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola  (sd.) toteaa, että pohjalla on esitys maakuntasoteen mukaan lähtemisestä.

– Valtuusto kokoontuu 25. helmikuuta ja päättää Forssan kannan silloin. Kaupunginhallitus kokoontuu tarvittaessa ensi maanantaina tai ennen valtuuston kokousta antamaan esityksensä.

Hämeen liitto haluaa kuulla, onko kaupunki maakunnan kattavan soteorganisaation valmistelun aloittamisen puolella. Maakunnallinen valmistelu on varasuunnitelma valtakunnallisen sote- ja maakuntauudistuksen kaatumisen varalta.

Forssan kaupunki lataa myös paljon odotuksia Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja mahdollisesti Etelä-Pohjamaan yhteiselle sairaalayhtiölle, joka turvaa erikoissairaalahoidon järjestämistä maakunnassa. FL

Lue myös: Suunnitelma B:tä muotoillaan kieli keskellä suuta, Forssa ottaa maanantaina kantaa maakuntasoteen

Juttua muokattu 11.2. kello 21.15: lisätty Kaisa Lepolan kommentit sekä maininta runsaasta keskustelusta.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic