Lounais-Häme Forssa

Valtiovarainministeri Petteri Orpo rähmällään Forssassa – Eskarilaiset antoivat satuhierontaa

Kasvukolmion keskelläkin on elämää. Ministeri neuvoo nostamaan sitä entistä vahvemmin esiin.
Lenni Jokikunnas kertoi valtiovarainministeri Petteri Orpon selkään satuhierontana tarinaa. Hieronnasta tuli pieni lepohetkin kesken eduskuntavaalikampanjoinnin. Kuva: Tapio Tuomela

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) vieraili eduskuntavaalivankkureineen Forssassa. Kierros alkoi poikkeuksellisesti, sillä ministeri heittäytyi ensimmäisessä tutustumiskohteessa rähmälleen mattoon.

– Saisimmeko tehdä satuhieronnan, kysyivät Päiväkoti Axel Wahrenin eskarilaiset.

Hieronnan saivat Orpon lisäksi myös opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Penttilä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola, kaupunginjohtaja Jari Kesänimi ja sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen.

Päiväkodin lisäksi ministerit tutustuivat myös Ystävän Kammarin toimintaan ja Hämeen ammattikorkeakoulun ja Forssan Yrityskehityksen yhteistyöhön.

 

Lue myös: Palvelukammari taistelee: rahat hupenevat, palveluille tarvetta – Valtiovarainministeri Petteri Orpolle selvitys ahdingosta

 

Forssan ja Loimaan seutukunnat etsivät edelleen Helsingin, Turun ja Tampereen kasvuimua. Turkulainen valtiovarainministeri Petteri Orpo totesi Forssan Lehdelle, että seutukuntien kannattaisi tuoda vahvuuksiaan entistä selkeämmin esiin.

– Näyttää, että kolmion keskelläkin on elämää. Forssa lähti takamatkalta voimakkaan teollisuuden rakennemuutoksensa vuoksi, mutta työ antaa tulosta. HAMK ja Forssan Yrityskehitys tekevät nyt oikeita asioita. Yrittäjyys ja koulutettu työvoima tuovat kasvua, hän huomauttaa.

 

Lue myös: Orpo: Maakuntien määrä saattaa vielä pudota

 

Kasvun tarveaineeksi Orpo nostaa myös liikenteen ja tietoliikenteen väylät. Hän uskoo, että kolmion ydintä palvelevat kakkostie, valtatie 9 ja ydinrataverkon Turku-Toijala-rata pysyvät jatkossakin valtion kehittämissuunnitelmissa.

– Ne ovat valtakunnallisia pääväyliä, jotka yhdistävät Etelä-Suomen työssäkäyntialuetta. Kaikki eivät muuta kaupunkeihin, ja seutukaupungeilla on paikkansa.

Valtiovarainministeriössä on kehitetty uusi hankeyhtiömalli strategisesti suurien kansallisten hankkeiden rahoittamiseksi. Orpo toivoo siltä paljon.

– Kun yksityinen raha rahoittaa suurhankkeita, valtion rahaa jää maakuntien tarpeisiin.

Forssasta Orpon matka jatkui Lopen ja Riihimäen kautta Turenkiin ja Hämeenlinnaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic