Lounais-Häme

Valtuusto äänesti niukasti: Jokioinen tutkii mahdollisuuden venevalkamaan uudelleen

Venevalkaman rakentaminen Loimijokeen tutkitaan uudelleen Jokioisilla. Kunnanvaltuusto palautti torppauslistalle joutuneen aloitteen venevalkamasta äänestyksen jälkeen valmisteluun. Ratkaisu oli niukka eli äänet jakautuivat 14–13.

Esityksen palautuksesta teki valtuutettu Pauli Myllyoja (vas.), joka toivoi, että tilanne tarkastellaan uudelleen uusin linjauksin.

-Ehkä tätä on valmisteltu pienen epätietoisuuden vallassa, ja tilannekin on muuttunut, kun alueelta on lakkautettu tehdas, jonka maita puhdistetaan, hän huomautti.

Kannatuksen Myllyojan ehdotus sai vihreiden Marjo Ramstadiukselta.

-Valkama olisi joen virkistyskäytön kannalta hyvä asia, hän lisäsi.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä teki syksyllä 2016 aloitteen, jossa ehdotettiin valkamaa kunnan omistamalle maa-alueelle. Sillä sijaitsee nykyisin Ferrarianrinteen esittelypuisto kasveineen.

Tekninen lautakunta totesi, että yhteys rantaan pitäisi tehdä juuri puiston kautta. Rinteen korkeuserot ja valkaman ylläpitokulut tietäisivät lautakunnan mukaan menoja, eikä varoja budjetissa valkamaa varten ollut.

Valtuusto äänesti myös jäteveden käyttömaksun korottamisesta. Sen kannalla oli 22 valtuutettua. Viisi eli vasemmistoliiton valtuutetut olisivat jättäneet 20 sentin korotuksen kuutiohintaan tekemättä.

 

Valtuuston asialistalla oli pääasiassa aloitteiden seurantaa. Vihreiden valtuutettu Ursula Mansikka tukisti Suomi 100 -luonnonsuojelukampanjaa koskeneen valtuustoaloitteen valmistelun tahtia. Aloite tehtiin kesäkuussa ja tekninen lautakunta käsitteli sen joulukuussa.

-Uusia suojelulle soveltuvia alueita ei tekninen lautakunta kartoituksessa löytänyt. Tarkoitus oli siis myös tiedottaa kunnan muille maanomistajille kampanjasta, mutta aikamäärät umpeutuivat, hän huomautti.

Jokioisten valtuustoa puhutti pitkään sdp:n valtuustoaloite kunnan työpisteiden uhkien kartoittamisesta. Esimerkiksi sdp:n valtuutettu Janne Roininen halusi tietää onko koulujen ja muiden kohteiden valmius-, pelastus- ja kriisisuunnitelmat varmasti ajan tasalla ja toimeenpanoa harjoiteltu.

-Kuka on vastuussa, jos jotain tapahtuu, hän tiedusteli.

Kunnanjohtaja Jarmo Määttä ja sivistystoimenjohtaja Jari Sillanpää vakuuttivat suunnitelmien ja vastuiden olevan kunnossa: vastuun kantavat johtavat virkamiehet. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti