Lounais-Häme Forssa

Valtuusto keskusteli ja äänesti kiertoliittymäkokeilusta

Valtuustossa käsiteltiin eilisiltana Hämeen kesäyliopiston toiminnan uudelleenjärjestelyä, kiertoliittymäkokeilua sekä kaupungin henkilöstökertomusta.
Forssan keskustaan Rautatienkadun ja Turuntien ristekseen tuli liikenneympyrä viime vuonna. Kiertoliittymäkokeilussa myös Saksankadun ja Hämeentien risteykseen tulisi uusi ympyrä.

Saksankadun ja Hämeentien risteyksen kiertoliittymäkokeilua koskeva valtuustoaloite herätti kaupunginvaltuustossa laajasti keskustelua.

Johanna Häggman (kesk) oudoksui sitä, kuinka investointiohjelmaan ujutetaan vaivihkaa tämän kokoluokan hanke. Häggman ehdotti, että asia lähetettäisiin uudelleen valmisteluun.

Valtuutetut Janne Vuorenmaa (sdp), Marjut Kallioinen (kesk), Tapio Virtanen (vas), Vesa Niininen (sdp) ja Manu Mäkinen (vas) kannattivat puheenvuoroissaan Häggmanin esitystä.

Valtuutetut pitivät tapaa, jolla aloite on edennyt, liian nopeana ja epätasa-arvoisena muihin aloitteisiin nähden.

Myöhemmässä puheenvuorossaan Häggman kuitenkin vielä täsmensi, ettei ole itse kiertoliittymäkokeilua vastaan, vaan kritisoi sitä, miten kokeilun kustannuksia ei ole käsitelty budjetin yhteydessä.

Valtuusto äänesti asiasta.

Valtuutetuista 25 oli sitä mieltä, että asian käsittelyä kokouksessa jatketaan ja 18 sitä mieltä, että esitys tulisi palauttaa uudelleen valmisteluun.

Enemmistön äänin asian käsittely jatkui kokouksessa ja kaupunginvaltuusto hyväksyi päätösehdotuksen sekä totesi asian tulleen loppuun käsitellyksi.

Muut esityslistan asiat hyväksyttiin valtuustossa ilman suurempia keskusteluja.

Valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti Hämeen kesäyliopiston toiminnan uudelleenjärjestelyyn liittyvän perussopimusmuutoksen ja aiesopimuksen.

Eriäviä puheenvuoroja aiheesta ei kuultu.

Valtuusto totesi myös Tampereentien viereisen pyörätien jatkamista Koijärvelle koskevan valtuustoaloitteen tulleen loppuun käsitellyksi. Valtuusto hyväksyi päätösehdotuksen ja totesi asian loppuun käsitellyksi.

Valtuustoaloite kaupungin omistamien tyhjien tilojen valjastamisesta kulttuurikäyttöön ei aiheuttanut keskustelua. Päätösehdotus hyväksyttiin ja asia todettiin loppuun käsitellyksi.

Myös valtuutettu Merja Isotalon (vihr) tekemä aloite kulttuurineuvoston perustamisesta todettiin loppuun käsitellyksi.

Kokouksen viimeisenä asiana käsiteltiin vuoden 2018 henkilöstökertomusta. Valtuutettu Vesa Niininen (sdp) ilmaisi huolensa siitä, että Forssan kaupunki on siirtymässä pätkätöiden tarjoajaksi.

Henkilöstökertomuksen mukaan Forssan kaupungin työntekijöiden määräaikaiset työsuhteet ovat lisääntyneet edellisvuodesta. Marjut Kallioinen (kesk) kiitteli henkilöstökertomuksen valtuustolle antamaa tärkeää tietoa ja kehui sitä, kuinka työhyvinvointia on onnistuttu parantamaan.

Valtuusto hyväksyi henkilöstökertomuksen ja asia todettiin loppuun käsitellyksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic