Lounais-Häme Forssa

Valtuustoaloite Forssassa: koekiertoliittymä betoniporsailla Hämeentien päähän

Forssan valtuustossa tehtiin neljä aloitetta liikenneympyröistä esteettömyyteen.
Forssan kokoomusvaltuutetut ovat ihastuneet uuteen kiertoliittymään ja haluavat nyt kokeilla taloudellisempaa mallia Hämeentien ja Saksankadun päässä. Kuvituskuva

Valtuutettu Mika Penttilä (kok.) ja muut kokoomusvaltuutetut ovat tyytyväisiä Forssan keskustan uuteen kiertoliittymään. Turuntien, Rautatienkadun ja Kauppakadun sujuva liikennevirta innoitti päättäjät valtuustoaloitteeseen kiertoliittymäkokeilusta.

– Teemme aloitteen koekiertoliittymän rakentamisesta Hämeentien ja Saksankadun valoristeykseen, nyt kun vanha huoltamotontti on siirtynyt kaupungin hallintaan. Koekiertoliittymän voisi toteuttaa betoniporsain ja liikennevalot sulkemalla mahdollisimman taloudellisesti, Penttilä ehdotti aloitteessa.

Kokoomus ehdotti aloitteessaan, että kaupunki ryhtyy tutkimaan koekiertoliittymän toteuttamista.

Valtuutetut Lotta Saarenmaa (kok.) ja Maija Kranni (vihr.) tekivät aloitteen, että Ruostejärven leirikeskuksen tarpeellisuudesta tehdään lapsivaikutusten arviointi.

Aloitteentekijät haluavat myös, että kaupunki selvittää seudullisen yhteistyön mahdollisuuden lasten ja nuorten leirien toteuttamisessa.

Valtuutettu Risto Aaltonen (vas.) ja kuusi valtuutettua teki aloitteen, että Kaskenkadulle rakennetaan noin 300 metrin matkalle kevyenliikenteen väylä. Se jatkaisi alikulkusillan alta jalkakäytäväyhteyden Siurilankadulle.

Aaltonen totesi, että Kaskenkadusta on muodostunut erittäin vilkas läpikulkureitti.

Valtuutettu Sirkka-Liisa Ilvonen (vas.) ja seitsemän valtuutettua tekivät aloitteen kaupungin katualueiden ja kevyenliikenteen väylien sekä julkisten rakennusten esteettömyyden kohentamisesta. Näin kaupunki voisi tukea ja kannustaa kaupunkilaisia arkiliikuntaan.

Aloitteentekijät haluavat, että liikuntarajoitteisten, ikäihmisten ja lapsiperheiden on mahdollisimman helppo liikkua kaupunkitilassa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti