Lounais-Häme Forssa

Valtuustoaloitteessa vaaditaan Uudenkylän alueesta liikennejärjestelyjen myötä turvallisempaa

Janne Vuorenmaa haluaa, että Uudenkylän alueesta tulee liikennejärjestelyjen myötä turvallisempi. Kuva: Seppo Pessinen
Janne Vuorenmaa haluaa, että Uudenkylän alueesta tulee liikennejärjestelyjen myötä turvallisempi. Kuva: Seppo Pessinen

Kaupunginvaltuutettu Janne Vuorenmaa (sd.) luki maanantain valtuuston kokouksessa aloitteen Uudenkylän alueen liikennejärjestelyistä.

Vuorenmaa esittää Käsityöläiskadun poikkiliikenteeseen muun muassa kieltomerkkejä raskaalle liikenteelle ja nopeuksien rajoittamista 20 km/t.

– Raskas liikenne kuormittaa herkkiä, ja useita vuosia vanhojen talojen perustuksia, ja viemäröintejä ja putkistoja. Jotta ongelmat eivät uusiudu tulevaisuudessa, tulee ymmärtää alueen omaleimaisuus, kuten Forssan Kallionmäessä on myös pyritty tekemään, Vuorenmaa sanoo.

Hän perää myös alueelle leveämpiä ja turvallisempia. reittejä pyöräilijöille ja jalankulkijoille.

– Kauppakadun, Rautatienkadun ja Turuntien uuden kiertoliittymän valmistuttua on edelleen häpeällistä, ettei uusissa suunnitelmissa ole otettu huomioon katuosuuden leventämistä Kauppakadun, Koivukadun ja Keskuskadun viereisistä tyhjistä tonteista, Sepänkadun liittymää vastapäätä.

Ei turhia aloitteita

Vuorenmaasta on outoa, ettei asioita huomioida, vaikka niihin pyydetään kuntalaisten mielipiteitä.

– Ulkopaikkakuntalaiset konsultithan nämäkin piirustukset olivat laatineet tuntematta lainkaan paikkakuntalaisten arkeen kuuluvaa liikennettä, sen ongelmia ja puutteita. Pitkäaikaisena kaupunkilaisena, alueita säännöllisesti kulkevana en tuo valtuustoon turhia aloitteita. Useimmat valtuustokollegat todennäköisesti ajavat henkilöautoillaan, jolloin nämä jalankulkijoille, liikuntaesteisille ja pyöräilijöille tärkeät asiat jäävät huomioimatta. Itse otan vastaan koko ajan kuntalaispalautetta, joihin tämäkin aloite perustuu, hän sanoo.

Lopuksi Vuorenmaa antaa kiitosta tekniselle virastolle alueiden iltavalaistuksesta, aurauksista ja hiekoittamisesta, jotta jääkelit eivät yllätä liukkaudellaan. FL

 

Lue myös: Lautakunta esittää: Ei kerrostaloja Uudenkylän kolmioon Forssan keskusta-alueelle

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic