Lounais-Häme Tammela

Valtuustosalissa soivat tiistaina Etelä-Amerikan sävelet: Tango del norte -yhtye konsertoi Tammelassa

Tammelan valtuustosalissa Ville Westergård soittaa pianoa ja Sami Pirttilahti bandoneonia. Kuva: Tango del norte

Tammelassa pääsee tiistaina nauttimaan argentiinalaisesta tangosta ja eteläamerikkalaisesta folkloresta, kun Tango del norte -yhtyeen Solos & Duos 2 -konserttikiertue saapuu paikkakunnalle.

Konsertti alkaa Tammelan kunnantalon valtuustosalissa tiistaina 4.8. klo 18. Liput maksavat 10 euroa, ja niitä voi ostaa ovelta.

Tango del norte on vuonna 2011 perustettu argentiinalaiseen tangomusiikkiin ja eteläamerikkalaiseen folkloreen erikoistunut yhtye, joka on vakiinnuttanut paikkansa Suomen eturivin tangoyhtyeenä ja konsertoinut ympäri maata niin konserttisaleissa kuin festivaalilavoillakin. Euroopassa Tango del norte on ehtinyt esiintyä Espanjassa ja Poznańin tangofestivaalilla Puolassa.

Vuoden harmonikkataiteilijaksi 2020 valittu Sami Pirttilahti soittaa konsertissa bandoneonia ja Ville Westergård pianoa.

Solos & Duos -konsertti on monipuolinen kattaus argentiinalaista tangoa ja eteläamerikkalaista folklorea. Tunnelmat vaihtelevat perinteisemmistä tangosävelmistä Astor Piazzollan musiikin kautta Suomessa vähemmän soitettuihin tango- ja kansanmusiikkimelodioihin.

Konsertin ohjelmassa on mm. argentiinalaisen muusikko-säveltäjä Alejandro Schwarzin Tango del nortelle säveltämä sarja argentiinalaisia tansseja, joka kuullaan ensimmäistä kertaa tällä kiertueella.

Konsertin järjestää Tammelan kunnan kulttuuripalvelut.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic