Lounais-Häme

Valtuustossa uusia ja vanhoja aloitteita - valtuutetut esittävät alkoholitarjoilusta luopumista

Kanta-Hämeessä anniskelua ja aukioloa pidennettäisiin tunnilla niissä ravintoloissa, joiden pääasiallisena tarkoituksena on muu kuin alkoholin tarjoilu.

Forssan kaupunginvaltuuston kokouksessa ei tällä kertaa jouduttu merkittävien päätösten äärelle. Valtuusto käsitteli lähinnä vanhoja valtuustoaloitteita ja muutama uusikin kuultiin.

Ilkka Joenpalo (sd.) luki valtuustoaloitteen, jonka oli allekirjoittanut kymmenkunta muutakin valtuutettua. Aloitteessa esitetään, ettei Forssan kaupunkikonsernin järjestämissä tilaisuuksissa tarjoilla jatkossa alkoholia. Valtuutetut myös esittävät, ettei kaupungin luottokorteilla saa maksaa alkoholia.

Valtuustoaloite menee kaupunginhallituksen käsittelyyn.

 

Kaupunginvaltuusto merkitsi läjän vanhoja valtuustoaloitteita loppuun käsitellyiksi. Näitä olivat muun muassa Viksbergin kerrostaloalueen puistotietä koskeva valtuustoaloite. Kaupunki ei aio ottaa väylän kunnossapitoa vastuulleen.

Ennen aloitteiden käsittelyä valtuuston puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) esitti toiveena, että ennen aloitemuotoa asioista keskusteltaisiin valtuustoryhmissä.

-Moni asia ratkeaisi puhelinsoitolla, kun oltaisiin ennen aloitteen tekoa yhteydessä virkamieheen, Penttilä totesi.

Pyöräilykaupunkia koskevan valtuustoaloitteen tehnyt Janne Vuorenmaa (sd.) kertoi olevansa kiitollinen virkamiehille, jotka ovat valmistelleet aloitteen hyvin ja pyöräilyverkkoselvitys on edennyt Vuorenmaan mukaan hyvin.

-En ole ollut yhteydessä virkamiehiin, koska aloitteen kautta suoraa palautetta antaneet kuntalaiset huomaavat ja tietävät, että asia on mennyt eteenpäin, Vuorenmaa vastasi Penttilälle.

Sami Mattilan (ps.) valtuustoaloitteessa toivottiin kunnollista opastusta Kiimassuon kierrätyspuiston alueelle. Kaupunki suhtautuu myönteisesti siihen, että alueen yrittäjät yhteistyössä kustantavat ja pystyttävät haluamansa opastetaulun. Opastaulun sijoittamisessa täytyy kuitenkin ottaa huomioon ne vaatimukset, joita ELY-keskus on määrittänyt maanteiden varsille sijoitettaville opastauluille.

-Aloitteella on haettu yleistä näkyvyyttä alueelle, tarkoituksena ei ole pelkästään esitellä alueen yrityksiä, Mattila huomautti.

Urheilu- ja liikuntamahdollisuuksien lisäämistä koskevan valtuustoaloitteensa yhteydessä Vuorenmaa kiitteli, että eteenpäin on päästy ja eri ikäryhmät on huomioitu. Hän kuitenkin toivoi, että myös vähävaraiset kuntalaiset otetaan aloitteen etenemisessä huomioon.

 

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan varajäseneksi Maria Orzechin tilalle valittiin Susanna Kauppi. Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnan varajäseneksi Irina Kujanpään tilalle nousi Irja von Hertzen. Käräjäoikeuden lautamieheksi Taito Lehmustan tilalle valittiin Jarmo Mäkilä. FL

 

Oikaisu 12.2.2018 klo 22:16.

Korjattu Jarmo Mäkilän sukunimi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti