Lounais-Häme

Valtuutetuksi pääsi pienellä panostuksella

Kuntavaaleissa valtuutetuksi tai varavaltuutetuksi valittujen piti jättää vaalirahailmoituksensa maanantaihin mennessä. Valtaosa Lounais-Hämeen valituista oli tehnyt ilmoituksen määräaikaan mennessä.

Ilmoituksessa vaalikampanjan kulut pitää eritellä, mikäli rahaa on käyttänyt enemmän kuin 800 euroa. Pienemmällä summalla kampanjoineelta riittää vakuutus, että rahoitus jäi alle 800 euron.

 

Eniten rahaa kuntavaalikampanjaansa Lounais-Hämeessä käytti Somerolla keskustan Juha Salo. Salo käytti vaaleihin 3350 euroa, josta 2900 on omaa rahaa ja 450 euroa yksityishenkilöiltä saatua tukea.

Rahat Salo käytti pääosin lehtimainontaan ja painettuihin vaalimateriaaleihin.

 

Forssalaisen opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) vaalikampanjan rahoitus oli yhteensä 3600 euroa. Kampanjan kulut jäivät kuitenkin reiluun 2100 euroon. Yli jäänyttä rahaa on tarkoitus käyttää vielä kiitoskahveihin ja nettisivujen uudistamiseen.

Forssan äänikuningatar Kaisa Lepola käytti vaaleihin reilut 1700 euroa, josta 500 euroa on yksityishenkilöiltä saatua tukea ja loput omaa rahaa.

Muita noin 1500 – 2000 euron budjetin forssalaisvaltuutettuja ovat Johanna Häggman (kesk.), Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), Eino Järvinen (sd.), Emmi Lintonen (sd.) ja Jouni Mäkelä (sd.).

Vaalirahailmoitus on vielä tekemättä reilulta kymmeneltä forssalaisvaltuutetulta.

 

Tammelassa vaalirahoituksensa ilmoittaneista ainoastaan keskustan Simo Pärssinen kertoo käyttäneensä kampanjaan enemmän kuin 800 euroa.

Pärssisen noin 1500 euron kampanjabudjetti koostuu omasta rahasta ja puolueyhdistykseltä saadusta tuesta. Rahat Pärssinen käytti pääasiassa ulkomainontaan, vaaliesitteisiin ja vaalitilaisuuksiin.

Tusina tammelalaisvaltuutettua ei ollut jättänyt vaalirahailmoitustaan määräaikaan mennessä.

 

Jokioisilla eniten rahaa, eli noin 1700 euroa omia varojaan kampanjaansa käytti kokoomuksen Martti Esala.

Jokioisilla kunnanhallituksen puheenjohtajan pesti heltisi Rami Lehtiselle (kesk.) 68 eurolla.

Vaalirahoitusilmoitus on jättämättä kahdeksalla jokioislaisella.

 

Humppilassa ja Ypäjällä yksikään valituksi tullut ei käyttänyt ilmoitustensa mukaan kampanjaansa yli 800 euroa. Vaalirahailmoituksia tosin uupuu molemmissa kunnissa.

Myös Urjalassa äänet heltisivät kuntavaaleissa suhteellisen edullisesti. Kaikki ilmoituksensa jättäneet ovat päässeet läpi alle 800 euron budjetilla.

Vaalirahailmoitukset löytyvät osoitteesta www.vaalirahoitusvalvonta.fi. FL

 

Tarkennus 14.6.2017 klo 9.15:

Vaihdettu tekstin ilmaus ”isomman budjetin forssalaisvaltuutettuja” ilmaukseen ”1500- 2000 euron budjetin forssalaisvaltuutettuja.”

 

Uusimmat

Fingerpori

comic