Lounais-Häme

Valtuutetut haluavat taidetta Forssan purkutaloihin

Forssan kaupunginvaltuuston maanantaisessa kokouksessa jätettiin kolme valtuustoaloitetta. Saara Jokisen (sd.) esittelemän valtuustoaloitteen oli allekirjoittanut 30 Forssan kaupunginvaltuutettua. Aloitteessa toivotaan, että kaupunki mahdollistaisi taideprojektin Saksankadun kerrostaloihin, jotka ovat saaneet purkupäätöksen.

Mallia voitaisiin ottaa Mäntyharjun Taidepurkutalo-hankkeesta, jossa taiteilijat ympäri Suomen saivat tehdä taidettaan purettavan rakennuksen seinille. Forssalaisvaltuutettujen visiossa taiteilijat voisivat laittaa Saksankadun purettavien kerrostalojen asunnot ja rappukäytävät uusiksi kevään aikana ja kaikille avoin taidenäyttely järjestettäisiin ensi kesänä.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä vaati, että kaupunki aloittaa Viksbergin kaupunginosan kerrostaloalueen halkovan puistotien kunnossapidon selvittämisen. Manu Mäkisen (vas.) mukaan puistotie on ollut talvisin huonossa kunnossa, vaikka se on tärkeä kulkuväylä erityisesti lapsille.

Janne Vuorenmaa (sd.) toivoi valtuustoaloitteessaan, että Forssasta tehtäisiin pyöräilykaupunki. Hänen mielestään status olisi hyvä lisä järkivihreään strategiaan. Myös Vuorenmaa painotti kevyen liikenteen väylien merkitystä, eikä niitä hänen mielestään saa ainakaan poistaa käytöstä.

 

Valtuustoaloitteita lukuun ottamatta valtuuston kokous nuijittiin läpi ilman puheenvuoroja. Ainoastaan osavuosikatsaus herätti pari huolestunutta puheenvuoroa. Talousjohtaja Leena Järvenpään mukaan sote-menot ovat budjetoitua suuremmat, ja se tietää 1,2 miljoonaa euroa kirittävää.

-Saamme vielä puristettua talousarvion ihan hyväksi, mutta se vaatii tekoja ja päätöksiä. Hyvä saavutus on sekin, jos palvelut pysyvät nykyisellään, kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi sanoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic