Lounais-Häme

Vanha kerrostalo kuntoon Forssassa

Forssalaisen Matti Mäenhovin Foma Kiinteistöt oy peruskunnostaa Lallintie 4:ssä sijaitsevaa kerrostaloa Forssassa. Ensimmäiset 26 huoneistoa ovat valmistumassa pikapuoliin ja uudet vuokralaiset voivat muuttaa talon toisen rapun huoneistoihin maaliskuun alussa. Tällä hetkellä rapun huoneistoista vain neljä on vielä vuokraamatta.

Maaliskuussa aloitetaan talon toisen rapun huoneistojen kunnostaminen ja rapun 26 asuntoa valmistuvat vuokrattaviksi reilun puolen vuoden kuluttua.

Foma Kiinteistöjen lisäksi vähemmistöosakkaana perustetussa As.oy. Forssan Feenixissä on Laaksosen Laaturengas oy:n Juha Laaksonen

Peruskunnostuksessa koko kerrostalo kunnostetaan vesi- ja viemäriputkia, ikkunoita, ovia, lattia- ja seinäpintoja, kylpyhuoneita, keittiökalusteita ja parvekkeita myöden.

-Kaikki vanha viedään pois betonipintaan saakka. Purkaminen on kova urakka, joka on aloitettu asbestikartoituksella ja muovimattojen poistolla niin kylpyhuoneista ja keittiöistä ja muista huoneista.

Aikanaan käytetyissä liimoissa on asbestia. Kierrätykseen ovat menneet suoraan kaikki muut materiaalit paitsi kylpyhuoneiden kylpyammeet, joista hevosmiehet ovat kyselleet hevosten juottoastioiksi, Mäenhovi sanoo.

Mäenhovi sanoo, että vuonna 1978 rakennetun puolimatkalaisen elementtikerrostalon muutostyö nykyaikaisiksi vuokra-asunnoiksi ei ole mikään helppo projekti. Rahaa kerrostalon kunnostamiseen liittyviin töihin ja materiaaleihin kuluu yli kaksi miljoonaa euroa.

Kunnostustyössä Mäenhovi huolehtii materiaalien hankinnasta. Varsinainen rakennusporukka on pysynyt suurin piirtein koossa aina Rajakatu 2:n peruskunnostuksesta lähtien vuosikymmen vaihteesta.

Sen jälkeen Mäenhovi on kunnostanut vuokra-asuntoja mm. Makkaramäkeen. Kaikkiaan Mäenhovi on vuokrannut noin 150 asuntoa. Esimerkiksi Rajakatu 2:ssa on vuokrattavana edelleen toimisto- ja varastotilaa.

Lallintie 4:ää Mäenhovi luonnehtii rauhalliseksi senioriasumiseen soveltuvaksi kerrostaloksi, joka sijaitsee puiston nurkalla aivan urheilutalon ja koulun naapurissa.

Nyt lähes muuttovalmiina olevaan Lallintien 4:n toiseen rappuun tulevista uusista vuokralaisista noin puolet on eläkeläisiä.

Uusien vuokralaisten joukossa on paikallisten lisäksi myös Helsingin pölyt eläkepäivinä jättäviä, jotka etsivät vaivatonta asumista vuokra-asunnossa.

Mäenhovin sanoo vuokratason käytännössä uusissa asunnoissa olevan edullisen. 36 neliömetrin yksiön vuokra on 400 euroa kuukaudessa. Lisäksi vuokralainen maksaa vedestä ja sähköstä kulutuksen mukaan.

58,5 neliön kaksion vuokra on puolestaan 522 euroa ja 77 neliömetrin kolmion 628 euroa kuukaudessa. Kaikissa asunnoissa on myös uudistetut saunat.

Mäenhovi on myös vuokrakerrostalon isännöitsijä. Vuokralaisten valinnassa Mäenhovi pyrkii pitkiin, vakaisiin vuokrasopimuksiin.

Ensi kesänä Lallintie 4:n piha tullaan myös uudistamaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti