Lounais-Häme

Vanhanen tapasi forssalaisia torilla

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen kävi lauantaina aloittelemassa presidenttikampanjaansa myös Forssassa.

Aamupäivän aikana hän oli ehtinyt käydä jo Alastarossa ja Yläneellä. Ennen kuin viikonloppu oli ohi, paikkakuntia oli ehtinyt kertyä jo enemmänkin.

-Aamupäivällä ajoin maissipeltojen keskellä sorateitä pitkin. Suomi on iso maa.

 

Mutta niin on maailmakin. Vanhanen puhui torille kokoontuneille levottomasta maailmasta. Hän harmitteli, etteivät valtiot keskustele keskenään.

-Esimerkkinä voisin sanoa Pohjois-Korean. Keskusteluilmapiiristä huomaa, että nyt tarvitaan diplomatiaa, ettei sanasota ylly.

Vanhanen otti kantaa myös Venäjän toimiin, vaikka sanoikin, että Suomen ja Venäjän välien täytyy olla kunnossa.

 

Ulkopoliittisesti katse pitäisi Vanhasen mielestä siirtää Afrikkaan. Afrikan ongelmat koskettavat myös meitä, Vanhanen totesi.

-Pelkästään yhdessä Afrikan maassa syntyy enemmän lapsia kuin Euroopassa. Eurooppa ei voi vastaanottaa kaikkia tulijoita Afrikasta.

Vanhasen mukaan on selvää, ettei Eurooppa pysty työllistämään kaikkia tulijoita. Eikä kehitysapu ole hänen mielestään oikea ratkaisu Afrikan ongelmiin.

-Afrikan pitäisi saada yksityistä pääomaa, jotta se pääsisi jaloilleen. Niin tapahtui esimerkiksi Singaporessa.

 

Entä kotimaa. Vaikka Vanhanen sanoi, että Suomi on iso maa kulkea, niin hän myös totesi, että maa on pieni. Ja pienessä maassa on kolme asiaa, joiden pitäisi olla kunnossa.

-Julkinen talous sekä energia- ja ruokaomavaraisuus.

Vanhasen mukaan ne ovatkin suht hyvällä mallilla. Mutta on myös yksi asia, jossa riittää parannettavaa. Hänen mielestään nimittäin suomalaisia jaetaan sisäisesti kahtia ja se rapauttaa eheyttä.

-Valtion päämiehen pitää näyttää suuntaa. Presidentin pitää palauttaa eheys.

 

Vanhasen tavoite on, että presidentinvaali menee toiselle kierrokselle. Hänen mielestään presidentin täytyy saada kannattajia yli puoluerajojen, jotta maa eheytyy.

Vanhanen totesi, että presidentti Sauli Niinistön saama kannattajajoukko on iso, mutta ei välttämättä tarpeeksi iso.

-Presidentinvaaleissa tarvitaan toista miljoonaa ääntä, Vanhanen summasi. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic