Lounais-Häme

Vanhemmat huomio: Uusi ohjeistus Koijärven koulun ajosuunnista

Koijärven koulun ohittavan Pukkilantien liikenneongelmiin etsitään helpotusta uusilla ohjeilla, jotka Forssan liikenneturvallisuustyöryhmä on päättänyt laatia.

Tällä hetkellä Pukkilantien ongelmana on se, että suurin osa autoilijoista ajaa kouluun ja koulusta pois Pukkilantietä pitkin Forssan keskustan suunnasta. Tie on kuitenkin kapea, eikä siinä mahdu kunnolla kaksi autoa kohtaamaan. Vaaratilanteita aiheuttaa sekin, että kapealla tiellä kulkee koululaisia jalan.

 

Työryhmä ohjeistaa vanhempia ajamaan koululle Kojontien ja Peräläntien kautta. Kun kääntyy Peräläntieltä Pukkilantielle, lähestyy koulua pohjoissuunnasta. Lapsen voi jättää kouluun ja jatkaa matkaa kohti etelää.

Kun kaikki kouluun kulkeva liikenne noudattaa samaa reittiä ja suuntaa, kohtaamisessa syntyvät vaaratilanteet vähenevät.

Uusi ohjeistus laadittiin viime viikolla, ja se on nyt konsultilla valmistelussa. Jokaiselle Koijärven koulun oppilaan vanhemmalle lähetetään erikseen tiedote uudesta liikennejärjestelystä, kunhan ohjeistus valmistuu.

 

Liikenneturvallisuustyöryhmän tehtävänä on puuttua Forssassa koettuihin liikenneturvallisuutta uhkaaviin ongelmiin. Työryhmä on useamman vuoden ajan käynyt pitkää puutelistaa lävitse ja tehnyt tarvittavia muutoksia liikenteen turvallisuuden lisäämiseksi. Tällä kertaa vuorossa oli Koijärven koulun alueen turvallisuuden kehittäminen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti