Lounais-Häme

Vanhemmat vastustavat Portaan päiväkodin sulkemisaikeita: "Hoitomatka pitenisi kymmeniä kilometrejä"

Hoitomatkat pitenisivät, hoitoaika kasvaisi, vuorohoitoa tarvittaisiin useammin, perheiden yhteinen aika vähenisi, hoitovapaa houkuttelisi aiempaa enemmän, jopa muutto Tammelasta pois olisi mahdollinen.

Ryhmä tammelalaisia vanhempia argumentoi eilen perjantaina kunnantalolla, miksi Portaan päiväkotia ei saisi sulkea. Sulkemispäätös aiheuttaisi monen perheen arkeen suuria ongelmia.

-Tämä on meille todella, todella tärkeä asia, portaalainen kahden lapsen äiti Hanna Björkholm painotti. Hän on yksi vetoomuksen kirjoittajista.

 

Vanhempien huoli syntyi, koska Tammelaan perustettu ohjausryhmä ehdotti talouden tasapainottamisohjelmassa Portaan päiväkodin sulkemista ensi syksynä. Sulkemisesta ei ole vielä päätetty, mutta vanhemmat halusivat ottaa kantaa asiaan hyvissä ajoin.

Päiväkodin säilyminen Portaassa on monelle kylällä tai sen lähistöllä asuvalle perheelle tärkeä pitkien työmatkojen ja vuorotöiden vuoksi.

Jos Portaan päiväkoti suljetaan, portaalaisten ja joidenkin liesjärveläisten lähin päiväkoti sijaitsee Tammelan keskustassa.

Tämä tarkoittaa sitä, että monen vanhemman pitää ajaa päivittäin useita kymmeniä kilometrejä päinvastaiseen suuntaan, kuin missä heidän työpaikkansa sijaitsee. Edestakaisin ajaminen aiheuttaa monenlaisia aikatauluongelmia ja pidentää myös lasten hoitomatkoja ja hoitoaikaa.

Joillekin perheille lapsen vieminen keskustan päiväkotiin lisäisi helposti useita kymmeniä ajokilometrejä päivään, koska lapsi pitäisi ensin viedä aamulla päivähoitoon, palata sitten kotiin ja lähteä toiseen suuntaan töihin. Iltapäivällä pitää vielä hakea lapsi hoidosta. Liesjärvellä asuvan Heli Halosen ajomatka pitenisi 60 kilometriä joka päivä. Tilaisuudessa oli vanhempia, jotka sanoivat päivittäisten matkojen pitenevän vielä tätäkin enemmän.

-Meille on ehdotettu perhepäivähoitoa, mutta sellaista ei järjestetä Portaassa tai Liesjärvellä. Perhepäivähoitajia tarvittaisiin useita, jotta kaikki Portaan päiväkodissa syksyllä aloittavat yli 20 lasta saataisiin hoitoon, Björkholm sanoi.

 

Tilaisuuteen osallistui myös talouden tasapainottamisohjelmaa tehneitä henkilöitä. Heidän mukaansa on tärkeää kuulla päätösten inhimillisiä puolia.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Simo Pärssinen (kesk.) kuitenkin huomautti, että tällä hetkellä tilanne Tammelassa on se, että päiväkoteja on liikaa suhteessa lapsimäärään. Joku tai joitakin päiväkodeista on suljettava.

-Ohjelmassa esitämme Portaan päiväkodin sulkemista, mutta ehdotus ei liity mitenkään päiväkotiin itseensä tai kylän lapsilukumäärään.

Portaassa ja Liesjärvellä asuvat vanhemmat ovatkin valmiita taistelemaan päiväkodin puolesta viimeiseen asti.

-Lähetämme esityksemme kaikille valtuutetuille ja voimme pitää suullisen esityksen uudestaankin, jos tarve vaatii, Björkholm sanoi. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/47845-tammela-sulkemassa-paivakotejaan

 

Uusimmat

Fingerpori

comic