Lounais-Häme

Vanhusta yritettiin huijata tekstiviestillä

Rikollisten keinot huijata ihmisiä saavat yhä kekseliäämpiä muotoja. Yksin asuvaa forssalaisnaista yritettiin huijata tekstiviestillä, jossa häntä vaadittiin maksamaan pankkitunnuksia käyttäen 2500 euron maksamaton lasku Kanta-Hämeen keskussairaalalle välittömästi.

Vanhempi nainen oli ottanut hädissään yhteyttä tyttäreensä. Tämä oli tiedustellut asiaa sairaalasta ja sieltä kerrottiin kaikkien laskujen olevan ajan tasalla. Sairaalasta kehotettiin tekemään rikosilmoitus, mutta nainen oli hermostuksissaan ehtinyt poistaa tekstiviestin.

Vastaavan kaltaisia huijausyrityksiä on tehty Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan ainakin Pirkanmaalla Orivedellä ja Kangasalla. Näissäkin huijausyrityksissä kohteena on ollut iäkkäämpiä naisia.

Vanhempi rikoskonstaapeli Jukka Kastikainen Hämeen poliisista kannustaa tekemään tämän kaltaisista yhteydenotoista aina rikosilmoituksen, vaikka huijaus jäisikin yritykseksi.

Rikosilmoituksen voi tehdä joko käymällä paikan päällä poliisin palvelupäivystyksessä tai internetistä löytyvällä verkkolomakkeella. Nämä molemmat vaativat tunnistautumisen.

Lisätietoja ja -ohjeita saa myös Forssan poliisilaitoksen palvelupäivystysnumerosta 0295 414011. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic