Lounais-Häme

Vanhustentalon remontti käyntiin

Ypäjän kunta on aloittanut Rauhalantiellä sijaitsevien vanhustentalo 3:n kahden rivitalon ja huoltorakennuksen peruskorjauksen.

Rakennuksiin tehdään Ypäjän kunnan teknisen johtajan Jouko Käkösen mukaan täydellinen peruskorjaus. 15 huoneiston LVIS-tekniikka, vesikatot, kiintokalusteet, pesuhuoneet, ulko-ovet ja kaikki asunnot muutetaan nykyistä paremmin esteettömään asumiseen soveltuviksi. Rakennuksiin tehdään laajennukset teknisiä tiloja varten ja katetut käytävät asuntojen sisäänkäyntisivulle. Rakennusten takasivulle tehdään asuntokohtaiset terassit.

 

Peruskorjaus tehdään kahdessa osassa. Viime viikolla käynnistettiin D-osan peruskorjaus ulkolaudoituksen purkamisella. Vt. kunnanjohtaja Sam Vuorisen mukaan ilman yllätyksiä valmista pitäisi olla syksyyn mennessä. Tämän jälkeen alkaa C-osan peruskorjaus. Koko urakan on määrä valmistua ensi vuoden toukokuuhun mennessä.

-Työt on jaettu kahteen vaiheeseen, jotta niistä aiheutuisi asukkaille mahdollisimman vähän haittaa normaaliin arkeen, Vuorinen sanoo.

Käytännössä D-osaan ei ole otettu remonttia ajatellen uusia asukkaita, kun vanhoja asukkaita on siirtynyt esimerkiksi tehostetun palveluasumisen pariin. Käkösen mukaan yksi D-osan asukas siirtyi remontin tieltä muualle asumaan.

 

Remontin suunnittelutyö tehtiin yhteistyössä FSHKY:n työntekijöiden kanssa, jotta lopputulos vastaisi parhaiten myös tilojen käyttäjien tarpeita. Asuntojen pesuhuoneet on suunniteltu esteettömän asumisen periaatteiden mukaisesti. Tämän johdosta suurimmat muutokset kohdistuvat asuntojen pesuhuoneisiin. Lisäksi asuntojen lvi- ja sähkötekniikka uusitaan. Huoltorakennuksen saunatiloihin on suunniteltu muutokset ja laajennukset siten, että se palvelisi paremmin myös alueen ulkopuolisten asukkaiden saunotus-, kylvetys ja päivätoimintatarpeita.

Hankkeen kustannusarvio on noin miljoona euroa (alv 0 %).

 

Peruskorjaushankkeen rahoitukseen on saatu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:sta avustusta 213 143 euroa. Kunnan maksettavaksi jää siten runsaat 800 000 euroa.

Kilpailutuksen jälkeen hankkeen pääurakoitsijaksi valittiin RKL Usko Korpela oy. Putki- ja ilmastointiurakasta vastaa Air-Tikki oy. Sähkötyöt toteuttaa Sähköasennus Karppelin oy ja automaation BSV Automaatio oy.

Tekninen lautakunta huomautti remontin tarpeellisuuteen liittyen päätösehdotuksessaan, että viime vuoden lopussa Ypäjän kunnan väestöpohjasta 27,1 prosenttia oli yli 64-vuotiaita ja väestö ikääntyy edelleen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic