Lounais-Häme

Vankien ammatillista koulutusta uudistetaan – haettavana 500 000 euroa

Arkistokuva Riihimäen vankilasta. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö avaa helmikuussa ammatillisen koulutuksen järjestäjien haettavaksi 500 000 euroa vankilakoulutuksen uuden toimintamallin kehittämiseksi ja käyttöönoton tukemiseksi.

Hankkeessa kehitetään ja otetaan käyttöön yhteinen toimintamalli vankilaopetuksen toteuttamiseen. Lisäksi arvioidaan ja kehitetään vankiloiden työtoimintaa kolmikantayhteistyönä, jossa on mukana myös yrityksiä.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen vieraili maanantaina Riihimäen vankilassa.

– Koulutuksella ja ammattitaidon kehittämisellä on tärkeä rooli vapautuvien vankien uusintarikollisuuden vähentämiseksi. Uudistettu ammatillinen koulutus tarjoaa aikaisempaa paremmat ja monipuolisemmat mahdollisuudet tähän, sanoo opetusministeri Grahn-Laasonen.

Hänen mukaansa vankiloiden ja vankilaopetusta järjestävien ammatillisen koulutuksen järjestäjien välille tarvitaan entistä tiiviimpää yhteistyötä, jotta vankien tavoitteellinen opiskelu on mahdollista.

Kehittämistyössä arvioidaan myös sitä, missä vaiheessa järjestettävän koulutuksen kokonaisuuteen voitaisiin kytkeä koulutus- ja oppisopimukset, ja luodaan niiden toteuttamiseen yhteneväisiä käytäntöjä ja työnjakoa.

Kehittämistyötä tehdään vankilaopetukseen erikoistuneiden ammatillisen koulutuksen järjestäjien sekä vankiloiden ja Rikosseuraamusviraston yhteistyönä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on yhteistyössä oikeusministeriön ja rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikön kanssa luonut suuntaviivat ja periaatteet vankilaopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen toimintamallin kehittämistä varten.

Vankilaopetuksen tehtävä on tähän mennessä myönnetty yhteensä 15 ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestäjälle.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020

Uusimmat