Lounais-Häme

Vankistuva tulopuoli pienentää valtion velanottotarvetta

Helsinki
23.10.2018, 16:51

Kotimaa

Vankan nousukauden keskellä valtion velkaantuminen jatkuu, mutta aiempaa hitaampana. Valtion lisävelkaantuminen on jäämässä tänä vuonna pienemmäksi kuin aiemmin on ennakoitu.
Tulopuolen tuntuvan vankistumisen myötä tämän vuoden toinen lisätalousarvioesitys vähentää valtion nettolainanoton tarvetta 485 miljoonalla eurolla. Valtion nettolainanotoksi tänä vuonna arvioidaan noin 1,2 miljardia euroa.
Hallitus päätti tiistaina vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä. Esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle torstaina. Osana esitystä lisätään muun muassa osaajapulan helpottamiseksi lyhytkestoista ja nopeavaikutteista koulutusta. Tarkoitukseen esitetään yhteensä 40:tä miljoonaa euroa.
Lisätalousarvioesityksessä esitetään myös 10:tä miljoonaa euroa käytettäväksi Merenkurkun laivaliikenteen palvelujen ostoihin sekä laivaliikenteen kehittämiseen ja ylläpitoon. Perusväylänpitoon ehdotetaan yhteensä 30 miljoonan euron lisäystä.
Helsingissä heinäkuussa järjestetyn Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin tapaamisen menoihin ehdotetaan poliisille, Rajavartiolaitokselle, Puolustusvoimille ja ulkoministeriölle yhteensä noin 5,7 miljoonaa euroa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic