Lounais-Häme

Vantaan ex-kaupunginjohtajan lahjussyytettä aletaan käsitellä hovioikeudessa

Helsinki
18.09.2018, 02:08

Kotimaa

Helsingin hovioikeus alkaa tänään käsitellä Vantaan entisen kaupunginjohtajan Jukka Peltomäen lahjussyytettä. Peltomäki tuomittiin käräjäoikeudessa törkeästä lahjuksen ottamisesta 2,5 vuoden vankeuteen viime vuoden kesällä.
Oikeuden mukaan Peltomäki pyysi ja hyväksyi itselleen ja lähipiirilleen lähes 270 000 euron arvosta etuja arkkitehtitoimiston omistajalta. Arkkitehtitoimisto toimi suunnittelijana tai konsulttina maankäyttöhankkeissa, joihin Peltomäki oikeuden mukaan vaikutti. Saaduilla eduilla ei kuitenkaan väitetty olleen vaikutusta kaavamuutosasioiden käsittelyyn.
Samassa kokonaisuudessa tuomittiin Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja miehiä käräjäoikeuden mukaan lahjonut arkkitehtitoimiston omistaja kahdesta törkeästä lahjuksen antamisesta. Kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen sai vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen tuomion, ja arkkitehtitoimiston omistaja tuomittiin kahden vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen. Kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenkin valitti hovioikeuteen, mutta veti myöhemmin valituksensa pois. Arkkitehtitoimiston omistaja kiistää hovioikeudessa törkeät lahjusrikokset.

Peltomäki: Vankeusrangaistus on kohtuuton

Jukka Peltomäki vaatii syytteiden hylkäämistä hovioikeudessa ja vähintäänkin alentamaan rangaistusta. Hän pitää kiinni jo käräjillä kertomastaan: hänen valituksensa mukaan hänen käräjäoikeuden mukaan saamansa edut ovat liittyneet hänen itsensä ja arkkitehtitoimiston omistajan läheiseen ihmissuhteeseen eikä niillä ole mitään tekemistä hänen virkatoimiensa kanssa.
– Joka tapauksessa Peltomäelle tuomittu vankeusrangaistus on kohtuuttoman korkea ja sitä on alennettava, valituksessa sanotaan.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti