Lounais-Häme

Vapaa-ajan asukas voitti kiistan jätemaksuista

Vapaa-ajan asunnon omistaja ei ollut tyytyväinen jätemaksujensa määräytymisperusteeseen ja valitti jätehuoltosuunnittelijan päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Kiinteistön vuotuinen jätemaksu oli alun perin 73 euroa.

Maksu koostui 13 euron perusmaksusta ja 60 euron maksusta, jonka nimike oli ”kimpan osakas, vapaa-ajan asunto”. Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n mukaan kyseinen määritelmä tarkoittaa sitä, että Loimi-Hämeen Jäteyhtiö on järjestänyt kiinteistölle jäteastian, joka sijaitsee jäteasemalla.

Hallinto-oikeus hyväksyi valituksen ja vahvisti kiinteistönomistajalta perittäväksi vain vapaa-ajan asunnon perusmaksun eli 13 euroa.

Perusteena oli se, että kiinteistöä lähinnä olevalle jäteasemalle on matkaa yli 21 kilometriä. Matkaa pidettiin kohtuuttomana, varsinkin kun jäteasema ei sijaitse vapaa-ajan asunnon ja vakituisen asunnon välisellä reitillä.

Jätelautakunta on pyytänyt Loimi-Hämeen Jätehuoltoa huolehtimaan, että kiinteistökohtainen jätemaksu poistetaan ns. kunnan paikkaavassa järjestelmässä olevilta asukkailta, joiden matka jäteasemalle on yli 21 kilometriä, eikä jäteasema ole luonnollisen reitin varrella. Näille kiinteistölle jäisi maksettavaksi vuotuinen perusmaksu.

Jätelautakunta pyysi Loimi-Hämeen Jätehuollolta listaa näistä kiinteistöistä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti