Lounais-Häme

Vapaaehtoistyöllä Vuoden positiivisimmaksi - Olli Salo ei halua antaa negatiivisuudelle valtaa

Olli Salo on tuttu näky vapaaehtoistyön parissa. Tunnusmerkkinään toiminta käytännön tehtävissä, usein siellä, missä tapahtuu ja iloisin kasvoin.

Siinä päteviä perusteita, jolla hän nousi voittajaksi vuoden 2018 Forssan seudun positiivisin -yleisöäänestyksessä. Äänestyksen järjesti Forssan Seudun Nuorkauppakamari jo kahdeksannen kerran.

-Ystävät minut kilpailuun ilmoittivat mukaan ja äänestäjät päättivät vallinnasta, mutta ehkä tässä itselläkin on lopputulokseen jotain ansioita, Vuoden positiivisin viestittää.

 

Niin osakseen osunutta valintaa kuin arvostaakin, Olli Salo haluaa kiinnittää huomiota myös Vuoden positiivisin -valinnan ansioihin itse tapahtumana.

-Koen kilpailun luonteeltaan leikkimieliseksi, mutta se nostaa joka tapauksessa esille positiivisuutta. Se on ominaisuus, jota Forssan seudullakin tarvitaan ja, jota täältä myös löytyy.

-Meillä on hieno, kaunis kaupunki ja seutukunta. Asiat ja palvelut toimivat. Aina löytyy tietysti myös asioita, joista valittaa, mutta negatiivisuudelle ei saa ikinä antaa valtaa.

Olli Salo huomauttaa, että kaikki ei ole aina mukavaa tai muutenkaan positiivista. Olennaista on hänen mukaansa kuitenkin uskoa siihen, että aina aurinko pilkistää jostakin.

-Positiivisuutta on myös se, että ei takerru pieniin, negatiivisiin asioihin omassa arjessaan.

 

Hän toteaa vaikuttamisena vapaaehtoistoiminnassa saaneen alkusysäyksensä omien lastensa partioharrastuksesta.

-Siinä tuli opetettua lapsille ja nuorille, kuinka vaikeissakin olosuhteissa on mahdollisuus onnistua.

Olli Salo sanoo kysymyksen olevan neuvosta, jota on noudattanut itsekin elämässään. Hän määrittelee myös edustavansa sellaisia elämän tärkeitä arvoja ja asenteita, kuin toisista ihmisistä välittäminen sekä heidän auttamisensa.

-Ne ovat myös juuri niitä asioita, jotka ovat tulleet tutuksi monessa vapaaehtoistyössä.

 

Tutuksi Olli Salolle ovat vuosien varrella tulleet partion lisäksi ainakin vapaaehtoinen pelastustyön sekä Mieli-toimiston ja Suomen Punaisen Ristin, SPR:n toiminnat. Erityisesti SPR:n ystävätoiminnan vanhusten ja vähäosaisten auttamisen hän toteaa tuottavan hyvää niin auttajalle kuin avunsaajallekin.

Olli Salo analysoi SPR:n roolia vapaaehtoiskentällä muun muassa kokemuksella, jonka kahdeksas peräkkäinen vuosi järjestössä Forssan paikallisosaston puheenjohtajana on tuonut tullessaan.

-Ehkä se kertoo siitä, että nautin siellä ainakin jonkinlaista luottamusta.

Omana erikoismaininnan arvoisena tapauksenaan Olli Salo muistelee vapaaehtoistyönsä saralta Helsingin-matkaansa, jonka myötä hän sai kunnian välittää positiivista viestiä valtakunnan ylimmälle tasolle sisäasiainministeriössä.

-Pääsin kertomaan forssalaisesta maahanmuuttaja-mallista, jonka toteutimme täällä hyvässä yhteishengessä.

 

Vuoden 2018 Forssan seudun positiivisin summaa kokevansa vapaaehtoistyön kahdensuuntaista tulosta tuottavaksi kanssakäymiseksi ihmisten kanssa.

-Toiminta vapaaehtoistyössä on antanut minulle paljon hyvää. Ehkä olen pystynyt myös antamaan itsekin joillekin toisille jotain hyvää, hän toteaa.

Forssan Seudun Nuorkauppakamarin asiaa varten asettama raati valitsi vuoden seudun positiivisin ehdokkaiksi yleisövihjeiden perusteella tällä kertaa Olli Salon ohella musiikkivaikuttaja Natalia Maltizovan, yrittäjä ja Nuorisoseura Auran voimahahmo Mari Rauhaniemen ja teatterin ja musiikin monitoimimies Matias Pynnösen.

Olli Salo sai annetuista 1449 äänestä yli puolet.

 

Vuoden positiivisimman julistaminen kuului perjantai-iltana Holjien ohjelmaan. Olli Salo juhlistaa valintaansa tänään lauantaina Forssan torilla positiivisuussopan jakajan ominaisuudessa kello 10 alkaen.

-Hoidamme jakamisen yhdessä kaksi vuotta sitten seudullamme Vuoden positiivisimmaksi valitun Liekkitiimin Vesa Raatikaisen kanssa.

Vuosi sitten tittelin vei Sirpa Ryyppö Ypäjälle. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti