Lounais-Häme

Varakanisterit kyydissä Pick-Nickille

-”Ja tietenkään teillä ei ole varakanisteria”, ystäväni poika sanoi, kun meiltä loppui bensiini autosta, Street Machine Club Forssa ry:n Päivi Ellonen muistelee.

Nyt varakanistereita piisaa. SMCF:n naiset päättivät toissasyksynä perustaa oman, epävirallisen naistoimikuntansa, jonka nimeksi valikoitui Ellosen tarinan perusteella Varakanisterit, puhekielellä vain ”Kannut”.

Varakanisterit syntyi tarpeeseen, kun vuosikausia SMCF:n tapahtumissa pyörineet naiset totesivat, etteivät nähneet toisiaan tarpeeksi usein.

-Tapasimme oikeastaan vain saunailloissa ja talkoissa, mutta ajattelimme, että olisi kiva pitää yhteisiä tapahtumia useamminkin, Päivi Isomäki kertoo.

Varakanisterit järjestää yhteistä nykyisin tekemistä muutaman kerran vuodessa kokousten ja saunailtojen merkeissä. Kokoukset ovat naisten mukaan lähinnä esimerkiksi pikkujoulujen ideointipalavereja, joissa muodollisuudet jätetään sivuun.

Vaikka Varakanisterit on moottorikerhon naisjaosto, ei ryhmä ole käynyt vielä ajelemassa pelkällä naisköörillä. Koko SMCF:n voimin kuitenkin ajellaan yhdessä.

Naiset näkevät toisiaan muissa koko SMCF:n yhteisissä tapahtumissa, kuten talkoissa Forssan Viksbergissä sijaitsevalla tallilla tai jälleen sunnuntaina järjestettävässä Pick-Nickissä.

Pick-Nick on yksi tärkeimmistä Varakanisterien taustalla olevista tapahtumista.

-Ideana ”Kannuja” perustettaessa oli, että mukaan pääsevät Pick-Nickissä pitkään talkoissa mukana olleet naiset sekä kutsutut jäsenet. Ikäraja on 18 vuotta. Olemme sen periaatteen pohjalta toimineet alusta asti, Ellonen sanoo.

Isomäki on ollut SMCF:n jäsen sen perustamisesta lähtien. Niina Lintukorpi liittyi jäseneksi toisen Pick-Nickin aikaan. Osa jäsenistä on tuntenut toisensa siis jo yli 30 vuotta.

-Olemme pyörineet vuosikausia yhdessä, meidän lapsemmekin ovat ehtineet ystävystyä ja kasvaa tänä aikana aikuisiksi, Erja Kaunisharju hymyilee.

Sunnuntaina Pilvenmäellä järjestettävä Pick-Nick on SMCF:n ja samalla myös Varakanisterien vuoden päätapahtuma.

-Kaikilla meillä on melkein samat roolit kuin aiemminkin tapahtumassa. Olemme tehneet samoja hommia jo vuosia. Kaikki tietävät jo, mitä tekevät tapahtumassa, Ellonen sanoo.

Ellonen on itse ollut myymässä lippuja parkkipaikalla Pick-Nickeissä jo parin vuosikymmenen ajan. Isomäki ja Lintukorpi ovat taas jo vuosien ajan olleet toimistotöissä ja järjestäneet esimerkiksi talkoolaisten muonituksia.

-Jos jäisimme pois, voisivat siellä olla jäljelle jäävät jonkin aikaa purjeissa. Teemme työtä jo ennen tapahtumaa sekä tapahtumaviikonloppuna. En tiedä, näkyykö Varakanisterit sen paremmin tapahtumassa, mutta se näkyisi, jos jäisimme pois, Ellonen naurahtaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti