Lounais-Häme Forssa

Varas vei marjanmyyntipisteen päivän kassan Forssassa – Jo toinen tapaus viikon sisällä

Poliisilla vahva epäily tekijän henkilöllisyydestä. Tapaus oli jo toinen laatuaan Forssassa viikon sisällä.

Kutomon kauppakeskuksen edessä sijaitsevasta marjanmyyntipisteestä varastettiin kassa perjantaina iltapäivällä. Hämeen poliisista kerrotaan, että varas sai saaliikseen rahaa. Anastettua summaa poliisi ei lähde kommentoimaan.

Epäilty varkaus tapahtui perjantaina kello 14 aikoihin. Poliisi ei ole toistaiseksi julkistanut, millä tavalla varkaus toteutettiin, mutta tapauksen tutkinta etenee koko ajan.

– Poliisilla on melko vahva epäily mahdollisen tekijän henkilöllisyydestä, kertoo vanhempi rikoskonstaapeli Jukka Kastikainen Hämeen poliisista.

Perjantaina tapahtunut varkaus on jo toinen samantyyppinen rikos Forssassa viikon sisällä. Edellisen kerran varas iski marjanmyyntikojuun viime lauantaina. Viikko sitten kohteena oli S-marketin pihalla sijaitseva myyntipiste. Tuolloin myyntikojusta vietiin myös työntekijän henkilökohtainen kännykkä.

Poliisin epäilyn mukaan kassavarkauksilla ei ole ainakaan tekijän osalta yhteyttä toisiinsa.

Lue lisää: Varas vei pohjakassan ja puhelimen lauantaina

 

Poliisi suosittelee, että marjanmyyntipisteissä kiinnitettäisiin entistä enemmän huomiota vastaavien tapauksien ehkäisyyn. Kassaa ei esimerkiksi kannata jättää vartioimatta myyntipisteeseen. Myös kassan tyhjennysväliin kannattaa Kastikaisen mukaan kiinnittää huomiota.

– Kassa kannattaa tyhjentää useammin kuin kerran päivässä esimerkiksi varaston täydennyksen yhteydessä. Ei sitä pitäisi jättää kesätyöntekijän vastuulle pitkäksi aikaa. Myös maksukorttien suosiminen tuotteiden maksamisessa on suositeltavaa. Maksupäätteitä saa nykyään myös langattomina, Kastikainen muistuttaa.

Poliisin mukaan käteisen säilyttäminen myyntipisteissä lisää varkauden tai ryöstön riskiä huomattavasti. Mahdollinen tekijä voi tarkkailla kohdetta ennalta pitempäänkin, jos hän epäilee, että kohteessa säilytetään käteistä rahaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti