Lounais-Häme

Varastetuilla laskuilla rahat rikollisten tilille

Lounais-Suomen poliisilaitokselle on tämän kesän aikana tehty toistakymmentä rikosilmoitusta, joissa epäillään laskuja sisältäviä kirjeitä anastetun postin keltaisista kirjelaatikoista. Kirjeessä ollut laskulomake on vaihdettu väärennettyyn laskulomakkeeseen, mikä on sitten postitettu alkuperäiselle vastaanottajalle. Laskuun on vaihdettu saajan tilinumero. Laskuja maksettaessa rahat ovat sitten ohjautuneet rikollisten tileille.

Väärennetyillä laskuilla on tavoiteltu satojatuhansia euroja, mutta poliisi on yhteistyössä pankkien kanssa kyennyt estämään joitakin rahasiirtoja kokonaisuudessaan ja osassa tapauksista rikollisten tilejä on saatu jäädytettyä ennen kuin rahoja on ehditty nostaa tileiltä. Rahoja on päätynyt rikollisten haltuun kuitenkin kymmeniätuhansia euroja. Rikosten esitutkinta on Lounais-Suomen poliisilaitoksen Satakunnan alueella vielä kesken. Asian johdosta on ollut vangittuna useita henkilöitä.

Poliisi kehottaa laskujen maksajia kiinnittämään erityistä huomiota laskuja maksaessaan saajan tilinumeroon. Jos on pienikin epäilys siitä, että tilinumero on väärä, niin pitäisi olla yhteydessä laskun todelliseen saajaan. Laskujen postittajien tulisi kiinnittää huomioita siihen, minne laskuja jätetään ja esim. välttämään hiljaisemmilla ja syrjäisemmillä paikoilla olevia kirjelaatikoita.

Rikosten selvittämiseksi ja uusien tapausten ehkäisemiseksi poliisi on tehnyt tutkinnan aikana yhteistyötä Postin kanssa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti