Lounais-Häme Tammela

Varastolumilatu Tammelaan – Hiihtokausi pitenee noin kuukaudella

Hiihtokausi pitenee noin kuukaudella.
Varastolumen ansiosta hiihtokautta on mahdollista pidentää Tammelan liikuntakeskuksella. Kuva: Seppo Pessinen

Tammelan kunta ja Tammelan Ryske ovat tehneet uuden sopimuksen latujen hoidosta. Sopimus pohjautuu Tammelan Ryskeen aloitteeseen varastolumiladun tekemisestä Tammelan liikuntakeskukselle. Kunnan sivistyslautakunta päätti hyväksyä sopimuksen ja valtuuttaa liikuntakoordinaattori Petri Takalan allekirjoittamaan sen.

Sopimuksen mukaan Ryske hoitaa liikuntapuiston tykkilumen varastoinnista sekä levityksestä koituvat kustannukset, jotka syntyvät purun hankinnasta sekä traktoreiden ja kaivinkoneiden työtunneista. Lisäksi Ryske hoitaa ja valvoo, että lumi tykitetään varastolumelle osoitettuun paikkaan. Tammelan kunta hoitaa lumentykityksestä koituvat sähkölaskut sekä tekee ja ylläpitää tykkilumiladut noin kilometrin ja noin 1,5 kilometrin reiteille. Ryske voi halutessaan kerätä hiihtäjiltä vapaaehtoista latumaksua edellisvuosien tapaan.

Ryske oli osoittanut 8.12.2018 kirjatun aloitteen sivistyslautakunnalle varastolumiladun tekemisestä liikuntakeskukselle. Aloitteessa Ryskeen hiihtojaoston puheenjohtaja Teemu Salminen totesi viime talvien olosuhteiden olleen haastavat hiihdon harrastajille. Tykkilumen tekeminen on osoittautunut marras-joulukuussa haasteelliseksi vähäisten pakkasten osalta. Ratkaisuna tähän olisi Salmisen mukaan lumen varastointi seuraavalle hiihtokaudelle, ja tällä toimenpiteellä hiihtokausi pitenee noin kuukaudella.

Liikuntakoordinaattori oli selvittänyt mahdollisuutta varastolumen säilytykseen liikuntapuistossa ja siitä koituviin kustannuksiin. Hänen mukaansa paikka varastolumelle pystytään järjestämään kunnan puolesta. Kustannuksia varastolumen osalta tulee purun hankinnasta, varastolumen peittämisestä purulla ja sen poistamisesta. Kunnalla ei ole varattuna määrärahoja kyseisiin kustannuksiin.

Kunnanjohtaja esitteli asiaa kunnanhallituksen ajankohtaisissa asioissa 19.12. Kunnanhallitus suhtautui myönteisesti Ryskeen tekemään aloitteeseen varastolumen tekemisestä. Hallitus antoi liikuntakoordinaattorille tehtävän päivittää kunnan ja Ryskeen välinen sopimus lumen tekemisestä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat