Lounais-Häme

Väreillä eloa sisustukseen

 

Kevätauringon pilkahtelu tuottaa suomalaisessa kodissa aina saman ilmiön: sisustus vaihtuu, vaalenee ja muuttuu värikkäämmäksi.

-Se laittaa liikkeelle vyöryn, joka näkyy huonekalujen myynnissä joka vuosi, sanoo Huonekaluliike Pekka Ahosen myyntipäällikkö Auli Ahonen-Bernardi.

Sisustuksessa pitkään vallinnut vaalea linja jatkuu edelleen. Tänä keväänä vaaleaan haetaan eloa iloisilla väreillä, erilaisilla pinnoilla ja jossain määrin myös eri materiaalien yhdistelmillä.

Värit näkyvät erityisesti olohuoneessa, jonka perinteiseen, maltilliseen värimaailmaan saadaan eloa pikkukikoilla. Muutama värikäs koristetyyny, iloisenvärinen matto tai vaikka verhot tuovat kummasti eloa olohuoneeseen

-Tänä keväänä turkoosi on in samoin kuin oranssi. Matoissa on saatavilla melko räväköitäkin kukkakuvioita, kertoo Ahonen-Bernardi.

Elävyys on tänä keväänä hyvä termi sille, mitä moni asuntonsa sisustukseen hakee. Eloa maltillinen sohva saa, kun siihen hankkii kankaan, jossa sileän pinnan sijaan on tavallista enemmän struktuuria.

-Myyjältä kannattaa pyytää sohvaan mahdollisimman laadukasta kangasta, niin silloin sohva säilyy hyvänä pitkään. Kangassohvat ovatkin nykyään suosittuja, koska niihin on saatavilla nykyään likaa hylkiviä ja kulutusta kestäviä kangasmateriaaleja, Ahonen-Bernardi vinkkaa.

Pöytien ja säilytyskalustojenkaan pintojen ei tarvitse olla yksiulotteisia. Kuultovalkoinen ja kuultoharmaa pinta ovat nyt in. Keittiöstä tutut kivipinnat ovat tulleet myös olohuoneeseen. Pienellä lisäinvestoinnilla esimerkiksi av-laitetason päälle voidaan asentaa kivestä tehty kansilevy.

Keittiössä ja säilytyskalusteissa suomalainen suosii edelleen vaaleaa. Puhtaan valkoisen rinnalla suositaan nyt myös sävytetympiä pintoja.

-Valkoinen on ollut pitkään suosikki ja se puree toki edelleen. Myös mustavalkoinen on in aina, sille on omat kannattajansa, Ahonen-Bernardi sanoo.

Puun sävyilläkin on kannattajansa. Ahonen-Bernardin mukaan tammi ja aitovärinen koivu tekevät tuloaan suomalaisten kalustuksessa.

-Tammi on yhä suositumpi ulkomailla, mutta Suomessa se ei ole samalla tavalla lyönyt läpi. Suomalaiset hakevat valkoiseen erilaisia yhdistelmiä. Myös massiiviset lankkupöydät ovat melko suosittuja ruokatilan kalusteena.

Yli kolmenkymmentä vuotta huonekalualalla toiminut Auli Ahonen-Bernardi uskoo, että vaalean linjan suosio suomalaisten sisustusmaussa tulee jatkumaan.

-Uskon, että kun maailma on aika kova ja kylmä, niin kotiin halutaan vastineeksi tiettyä lämminhenkisyyttä ja pehmeyttä, Ahonen-Bernardi ennustaa. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti