Lounais-Häme

Varhaiskasvatukselle ja oppilaitoksille korona-avustusta – Forssan kaupungille noin 150 000 euroa

Valtionavustusta myönnetään esimerkiksi kehitykseen, oppimiseen ja hyvinvointiin.
Ensi syksynä varhaiskasvatusta ja perusopetusta tuetaan koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi. Kuva: Arttu Laitala
Ensi syksynä varhaiskasvatusta ja perusopetusta tuetaan koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi. Kuva: Arttu Laitala

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää noin 84 miljoonan euron avustuksen varhaiskasvatukselle sekä esi- ja perusopetukselle.

Avustuksen on tarkoitus tasoittaa poikkeusolojen vaikutuksia ensi syksynä alkavana lukuvuotena.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteen mukaan valtionavustus tukee lasten ja oppilaiden kehitystä, oppimista ja hyvinvointia. Summalla kehitetään myös varhaiskasvatuksen digitoimintakulttuuria.

84 miljoonan tukipotista noin 14 miljoonaa on suunnattu varhaiskasvatukselle, ja loput noin 70 miljoonaa esi- ja perusopetukselle.

Forssan kaupunki saa avustusta hieman yli 150 000 euroa. Suurin osa avustuksesta suuntautuu esi- ja perusopetukselle, jonka osuus on noin 135 000 euroa. Varhaiskasvatus saa avustuksesta 20 000 euroa.

Heikommassa asemassa olevia halutaan tukea

Avustuksella parannetaan edellytyksiä tukea heikommassa asemassa olevia lapsia.

Esimerkiksi vieraskielisiä, maahanmuuttotaustaisia ja erityisen ja tehostetun tuen piirissä olevia lapsia tuetaan oppimisessa ja kehityksessä.

Lisäksi poikkeusolojen aikana perusopetuksen kesken jättäneitä pyritään myös tukemaan.

– Koronakevään myötä lasten ja nuorten oppimis- ja hyvinvointierot ovat kasvaneet. Nyt tehtävillä panostuksilla haluamme varmistaa, ettei kulunut kevät pääse jättämään pysyviä jälkiä lasten ja nuorten osaamiseen ja hyvinvointiin, kertoo opetusministeri Li Andersson opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic