Lounais-Häme

Varhaiskasvatus sähköiseen aikaan

Forssan kaupungin varhaiskasvatuksessa siirrytään maaliskuun alusta alkaen uuteen sähköiseen järjestelmään ja mobiiliversioon, jolla onnistuu hoitohenkilökunnan ja lapsen huoltajien sähköinen asiointi sekä ajantasainen tiedonsaanti.

Huoltajat voivat tehdä omassa käyttöliittymässään mm. hoitoaikojen varaukset sekä seurata varattujen ja toteutuneiden hoitotuntien määrää.

Päikky-ohjelma helpottaa lasten hoitoaikojen sekä läsnä- ja poissaolojen kirjaamista, kun tähän asti tiedot on merkitty manuaalisesti ja takautuvasti tietojärjestelmiin. Jatkossa nämä tiedot siirtyvät sähköisesti mm. asiakasmaksujen aineistoiksi.

Päikky-ohjelmaa voi käyttää vaikka älykännykällä tai tabletilla.

– Jos lapsella on vaihtelevia hoitoaikoja esimerkiksi vanhempien työvuoroista johtuen, vanhemmat voivat jatkossa ilmoittaa hoitoajat Päikyn kautta, toteaa kasvatus- ja opetuspäällikkö Tiina Kemppainen Forssan kaupungista.

– Tämä on turvallisuudenkin kautta loistava väline. Nykyisin meillä on vielä käsikirjanpitoa esimerkiksi siitä, keitä lapsia on hoidossa paikalla. Nyt kun vanhemmat tuovat lapsensa ja hakevat lapsensa, lapsikohtaisella tägillä päiväkodissa puhelinta hipsaistessa tieto lapsen tulosta tai lähdöstä näkyy järjestelmässämme välittömästi. Tällöin henkilökunnalla on koko ajan ajantasainen tieto, keitä lapsia on tuotu ja ketkä on haettu.

Samaan aikaan 1.3. tulee voimaan uusi varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki, jonka perusteella varhaiskasvatuksen maksuprosentti määräytyy Forssassa hoitoaikaan perustuen. Vanhemmat voivat tunnuksellaan seurata Päikyssä, paljonko hoitotunteja on välyksestä käytetty.

Tammelassa ja Urjalassa vastaavat sähköiset asiointipalvelut ovat jo käytössä. Jokioisten kunta alkaa puolestaan pohtia sähköistä asiointipalvelua päivähoitoon.

Jokioisten kunnanhallitus lähettää Sari Lehtisen kuntalaisaloitteen varhaiskasvatuksen sähköisistä palveluista koulutuslautakunnan käsiteltäväksi. Lehtinen ehdottaa, että Jokioisten kunta ottaa käyttöön sähköiset asiointipalvelut päivähoidossa ja helpottaa näin päivähoidon sekä kunnan työntekijöiden että lasten vanhempien asioiden hoitoa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti