Lounais-Häme

Varhaiskasvatus Urjalassakin sivistystoimeen

Varhaiskasvatuksen kokonaisuutta ja lasten ja nuorten psykologia ollaan siirtämässä Urjalassa perusturvatoimesta sivistystoimen hallinnonalalle. Sivistyslautakunta ja perusturvalautakunta esittävät kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että siirto astuu voimaan 1. elokuuta.

Sivistystoimeen perustettaisiin näin varhaiskasvatuksen tulosalue, joka pitää sisällään päiväkotitoiminnan, perhepäivähoidon, esiopetuksen ja siihen liittyvän aamu- ja iltapäivähoidon.

Vastaavia hallinnollisia siirtoja on tehty valtaosassa kuntia viime vuosina. Kuntaliiton toissavuotisen kyselyn mukaan varhaiskasvatus kuuluu pääosassa kuntia hallinnollisesti opetustoimeen.

Urjalassa pontta siirtoon on saatu lähestyvästä sote-uudistuksesta. Uudistuksen myötä on perusteltua, että kuntiin jäävien palvelujen osalta kehittämistyöstä vastaa sivistystoimi, kun sote-palvelut ovat siirtymässä kunnilta maakunnille.

 

Siirto edellyttää Urjalassa muun muassa muutoksia virkoihin. Lautakunta esittää kunnanhallitukselle varhaiskasvatuspäällikön viran perustamista ja nykyisen päiväkodin johtaja Riitta Rajoon siirtämistä virkaan.

Päiväkodin johtajan ja päivähoidon ohjaajan virkoja esitetään lakkautettavaksi. Uudeksi viraksi esitetään Laukeelan päiväkodin johtajan virkaa, johon liitetään perhepäivähoidon lähiesimiestehtävät. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic