Lounais-Häme

Väriä ja iloa on pakkakaupalla

Heti sisään astuessa katse osuu sävyittäin järjestettyihin punaisiin kangaspakkoihin, sitten vihreisiin, sinisiin, pinkkeihin, keltaisiin…

-Meillä saa myös väriterapiaa. Sen ovat asiakkaat huomanneet, nauraa Tilkkutexin yrittäjä Leena Kylämarkula Humppilassa.

Väriterapia tukee Kylämarkulan ajatusta siitä, miten asiakkaisiin liikkeessä suhtaudutaan. Liike on nykyisin auki vain sopimuksesta, mutta kangastaivaan ovet aukeavat yhtä hyvin yhdelle tulijalle kuin linja-autolastillisellekin.

-Ajatus on, että vaikka tänne tulisi huonolla mielellä, täällä poistutaan aina iloisina ja tyytyväisinä. Se on tavoitteeni, hän kertoo.

Tilkkutex on tilkkutyökankaisiin, -tarvikkeisin ja tilkkutyökirjoihin erikoistunut liike. Sen valikoimissa on myös muita kankaita ja ompelutarvikkeita.

Liike toimii Urpolan kartanon entisessä navetassa, josta lehmät saivat väistyä jo 1950-luvulla.

Tilkkutyöintohimon viemä Kylämarkula perusti liikkeen 20 vuotta sitten, kun ei löytänyt mieleistään kuviokankaiden valikoimaa Suomesta.

-Käytän lähtokohtana omaa makuani, kun valitsen kankaita pääasiassa amerikkalaisista tukuista myyntiin. Jätän ostamatta rumat kuviot, huonon laadun ja liian rajut väriyhdistelmät, ja luotan siihen, että muutkin tykkäävät. Kaikki tarvikkeet testaan itse, jotta osaan asiakkaalle kertoa, kuinka hyödyllisiä ne ovat, hän kertoo.

Ihan tarkkaan hän ei tiedä, kuinka paljon kangasta kaupassa on. Kun hän viimeksi laski, pakkoja oli yli 2 000.

-Ja sen jälkeen olen kyllä tilannut aika paljon lisää. Olisikohan kolmisen tuhatta?

Suuri osa kankaista on amerikkalaisia, mutta mukana on myös saksalaista ja japanilaista valikoimaa. Kankaat on järjestetty sävyittäin ja aiheittain. Esimerkiksi joulukankaat ovat myynnissä ympäri vuoden.

-Nythän niitä hankitaan, jos jouluksi tehdään.

Tilkkutex on tullut tutuksi asianharrastajien joukossa viidakkorummun ja erilaisten ryhmien kautta.

Myymälän lisäksi tilkkuharrastajia ja ompelijoita palvelee verkkokauppa, jonka Kylämarkula perusti vuonna 2002. Verkkokauppa tuo uusia asiakkaita tuttujen kävijöiden ja kanta-asiakkaiden rinnalle. Myös googlen haut voivat luotsata etsijän verkkokauppaan ja Humppilaan.

-Sitä kautta esimerkiksi minut löysi pohjanmaalainen mies, joka etsi moottoripyöräaiheista kangasta kerhotilaan. Minulta löytyi motoristille sopivaa gobeliinia.

Kangas- ja tarvikemyynnin rinnalle Kylämarkulalta on tiedusteltu tilkkutyökursseja.

-Se olisi mielenkiintoista, mutta aikani ei riitä. Urpolan kartanon toiminta pitoineen ja saunabulevardi pitävät kiireisenä.

Neuvoja tilkkujen taitajalta saa kyllä kaupan päälle. FL

Kaksi aihetta
Tilkkutex viettää kesäjuhlia 5.-8. heinäkuuta 20-vuotisen toiminnan kunniaksi. Samalla Leena Kylämarkula juhlistaa valintaansa Vuoden yrittäjänaiseksi 2017 Forssan seudulla.Kakkukahvitus on ohjelmassa torstaina klo 11–16.Kesäjuhlapäivillä on luvassa musiikkiesityksiä, työesityksiä, neuvontaa, tuote-esittelyitä ja näyttelyitä to, pe, su klo 11-16 ja la klo 11-14.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti