Lounais-Häme

Värikästä ja iloista menoa Ypäjällä

Loimijoki Golfin 18-väyläinen kenttä oli haastava, mutta hauska. Näin tuumasivat Adrian Hyyryläinen-Trett sekä Timo Schwarz ja Albrecht Bäuerle

-Peli ei oikein sujunut, saksalainen Schwarz myöntää kierroksen jälkeen.

-Toisella kierroksella peli varmaan sujuu jo paljon paremmin. Toivomme kuitenkin, ettei tämä ensimmäinen kierroskaan ihan huono ollut, Hyyryläinen-Trett sanoo.

Kolmikko osallistuu EuroGamesiin, Euroopan suurimpaan hlbti-ihmisten urheilukilpailutapahtumaan, jonka isäntämaana Suomi tänä vuonna ensimmäistä kertaa toimii. EuroGames Helsinki 2016 -tapahtumassa kisataan yhteensä 14 eri lajissa ja kilpailuihin osallistuu yli 2000 urheilijaa ympäri maailmaa. Ypäjä on ainoa pääkaupunkiseudun ulkopuolinen paikkakunta, jolla järjestetään EuroGamesin lajiosuus.

Vaikka kilpailusta onkin kyse, heille tärkeintä on nauttia rakastamastaan pelistä, tavata vanhoja ja saada uusia ystäviä.

-Minulla on myös sukua Suomessa, sen tähden osallistuin nimenomaan Suomessa järjestettäviin kisoihin. Nämä ovat ensimmäiset EuroGamesini, Schwarz kertoo.

Hyyryläinen-Trett puolestaan on varsinainen EuroGames-veteraani, hän osallistuu kilpailuihin jo neljättä kertaa.

-EuroGamesit ovat tärkeät hlbti-yhteisölle, sillä ne mahdollistavat tasa-arvoisen mahdollisuuden nauttia urheilusta kaikille ihmisille, hän sanoo.

Loimijoki Golfin kentän haastavuutta ihasteli myös Armi Ahola.

-Väylät ovat aivan mahtavia ja kenttä mahtavassa kunnossa. En ole näin hyvällä greenillä pelannut tänä vuonna vielä missään, Ahola sanoo.

Ahola osallistuu EuroGamesiin ensimmäistä kertaa ja on saanut kilpailusta sitä mitä odottikin: rentoa meininkiä ja uusia tuttavuuksia. Pelillisestikään ei kilpailuissa ole tarkoitus ottaa paineita. Golf-osuuden toiseen päivään valmistaudutaan rennosti ottaen.

-Katsotaan sitten aamulla, mikä on päivän kunto. Hampaita kiristäen ei huomennakaan kisata, Ahola kertoo nauraen.

EuroGamesien golf-osuus päätyi Ypäjälle, kun tapahtumaa järjestävästä helsinkiläisestä hlbti-liikunta- ja urheiluseura H.O.T. ry:stä ehdotettiin toiminnanjohtaja Hanna Karppiselle, että Loimijoki Golf voisi isännöidä kaksipäiväisen golf-osuuden. Kenttään otettiin yhteyttä heti, kun ajatus EuroGamesien isännyyden hakemisesta ylipäänsä virisi vuonna 2011. H.O.T ry:n hyvän hakemuksen ansiosta kisat myönnettiin Suomelle vuonna 2013.

Loimijoki Golf on ollut hankkeessa innokkaasti mukana.

-Olemme avomielinen kenttä ja kunta ylipäätään. Hienoa, että saimme Ypäjälle palan EuroGames-fiilistä, Karppinen sanoo.

-Yksi ystäväni tiivisti hyvin EuroGamesit sanomalla, että ikinä ennen Suomessa ei ole ollut tapahtumaa, jossa yhdistyy euroviisut ja olympialaiset. Mielestäni tämä luonnehdinta kuvastaa hyvin tapahtumaa, on urheilua, mutta myös karnevaalimeininkiä. Rento yhdessäolo on EuroGamesissa kaikkein tärkeintä.

Viheriön tuntumassa katsottiin myös jo tulevaisuuden kilpailuihin. Ensi vuonna EuroGamesit järjestetään Rotterdamissa ja vuonna 2018 on Pariisissa järjestettävien Gay Gamesien vuoro. joiden järjestelyissä Veronique Lhomme ja Christine Lebow ovat mukana. Heidän mukaansa hlbti-yhteisöjen kilpailut ovat tapahtumia, joissa kaikki saavat olla oma itsensä. Ketään ei myöskään rajata kilpailuiden ulkopuolelle.

-Kilpailut ovat avoinna kaikille ikään, kansallisuuteen, sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic