Lounais-Häme

Väristyksiä innosta inhoon

Intoa ja joissakin inhoa herättivät esillä olleet eläimet: tiikeripyton, viljakäärme, kuningaspyton, jemeninkameleonttti, tarantella ja kummitussirkat sekä lemmikkikani. Eläimet olivat menestys jo viime vuoden lapsiperhelauantaissa. Käärmeiden vastaanotto vaihteli Jonna Salosen mukaan hyi-sanasta suureen mielenkiintoon.

– Monet lapsista ovat aivan ennakkoluulottomia ja tulevat koskemaan, kun aikuiset jäävät vähän kauemmaksi

Forssalainen Kantosen perhe täytti kuvailun. Käärmeet irvistyttivät äitiä Anni Kantosta, kun kolmevuotias Avilda ja viisivuotias Aida pyrkivät lähituntumaan.

– En tykkää, tytöt näyttivät tykkäävän, äiti naurahti.

– Tämä on mukava tapahtuma. On paljon tehtävää kaikenikäisille, kiitteli forssalainen Marianne Vahtera. Tytär Elli Suoranta ei käärmeitä paljon arastellut ja uskalsi koskettaakin.

Kivaksi tapahtumaksi lapsiperhelauantaita luonnehti myös Teemu Mikkola, joka piti eniten tarmpoliinihypyistä.

– En mitä sitä harrasta, vaan jalkapalloa ja rumpujen soittoa, hän täsmensi.

Viisivuotias Eemi Vainio pukeutui vapaapalokunnan pisteellä palomieheksi. Raskas varustus ei hymyä hyydyttänyt, mutta poika kielsi tomerasti tahtovansa isona palomieheksi.

– Ei tietenkään! Haluan kaivaa fossiileja ja kultaa.

Jokioislainen Antti Karppelin oli lapsiensa Vuokon, 5, ja Sulon, 3, kanssa ensi kertaa lapsiperhelauantaissa ja tykästyi.

– Yllättävän hieno tapahtuma.

Vuokko ja Sulo pitivät eniten peleistä ja innostuivat koripallon heittelystä. Tapahtuma sattui juhlistamaan Vuokon syntymäpäivää.

Suosittua lapsiperhelauantaita vietettiin Feeniksissä jo seitsemättä kertaa tutulla perusmallilla. Toimintaa pyörittivät paikalliset lapsitoimijat yhdessä Forssan kaupungin nuoriso- ja liikuntatoimen kanssa. Myös kaupungin varhaiskasvatus oli tapahtumassa mukana kuten myös urheilu- ja liikuntaseurat: FJK, FoKoPo, Alku, Forssan seudun tikka, Frisbeegolf Forssa ja Forssan Suupparit.

Menossa mukana olivat niin Forssan seurakunta ja Kids Action Forssa, Forssan vapaapalokunta, Unicef, Liikenneturva kuin kahviota pitänyt Kuhankeittäjät. Temppuratojen ja tehtäväpisteiden lisäksi tarjolla oli nukketeatteria ja musiikkia.

Lapsiperhelauantai on nykyisin ottanut paikkansa syyslomaviikolla.

– Tupa täynnä toimintaa, se on hienoa, iloitsi Forssan liikuntasihteeri Pauliina Jolanki. Valtaosa lapsista oli 4–8-vuotiaita, mutta skaala ulottui sylilapsista päälle kymmenvuotiaisiin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti